20 november 2011

Gräset ÄR grönare på andra sidan!

Igår var det faktiskt en hel del sol ett par timmar! Då passade jag och Sofie på att gå ut lite. Neråt Zakrisdalsudden gick vi...det är 2,4 km dit från mig. Och så får man ju gå hem igen samma väg, så det blir en lagom promenix. Lite knepigt bostadsområde, jag ser nästan aldrig några människor ute där! De sitter väl inne och planerar nästa inredningsdrag kanske...Men det är en vacker trakt de bor i: 

Men hejsan, hallå...en sån grön och fin gräsmatta! Men vänta nu...det är nåt mystiskt med det här...
Jo, det var en plastgräsmatta (den närmast staketet).  Runt hela huset, haha! Jaja, de slipper klippa gräset i alla fall! 
Uppe i bild är det grannens klippbara matta, och underst den oklippbara! 

Nu har jag lånat två snabblånböcker! Då får jag sätta igång att läsa Tawni O´Dell, Sköra bestar! Hon är en favoritförfattare och om boken är bra så läser jag ut den snabbt. 

12 kommentarer:

Tristan sa...

Gratulerer med sola og fine bilder.

♥ Carina ♥ sa...

Va? Plastgräsmatta?
Det lät lite intressant. Då kan man sälja gräsklipparen ;)

Mimmi sa...

Hm .. jag skulle nog inte vilja ha en sån ... tror jag.. det måste ju bli fuktigt där jämt .. ja ja .de kanske har kommit på ett sätt så det inte blir så ..men jag vill ändå ha en riktig gräsmatta som man kan känna doften av ...på våren .. och sommaren ; )
kramizz

AnnaKK sa...

Jag är ju nästan expert på kostgräs, men jag har aldrig förr hört talas om sådant i en vanlig villaträdgård - även om jag själv har lekt med tanken på hur praktiskt det skulle vara! :-D Kan du inte gå tillbaka och kolla vad de har "dressat" den med??? Jag skulle aldrig nånsin våga lägga ett konstgräs med miljöfarligt gummiklipp (från gamla bildäck) - tänk om grannen skulle få cancer eller nåt annat otrevligt på grund av det!!! 8-X Men jag skulle inte heller lägga ett med det miljövänliga alternativet, för då har man snart lika mycket jobb med att rensa ogräs som grott i den som vad man har med att klippa ett vanligt naturligt gräs... <:-)

Oj, vad du läser många böcker nu!!! :-D

Anonym sa...

Svar: Om det är samma sorts konstgräs som man lägger på fotbollsplaner, så är mattan från början tämligen långhårig. Men de första centimetrarna fyller man upp med fin sand (så kan mattan inte blåsa bort!) och sen lägger man på den ytterligare ett lager med något slags gummimaterial, så det bara är nån centimeter av grässtråna som sticker upp sen. :-) (Gummit ersätter då så att säga jordlagret under en vanlig gräsmatta). Under själva mattan ska det ligga ett fast, hårdbakcat och väldränerat material typ stenkross.

/AnnaKK

Anonym sa...

hårdbakcat = hårdpackat... Ähum!

/AKK

Gunnar sa...

Där har jag faktiskt aldrig gått. Plastgräsmatta känns inte så Ok. Å andra sidan har jag bara mossa i min.

soffie sa...

jisses va fult det va med den gräsmattan eller plastmattan säger man nog, hoppas du haft en bra dag trots fult väder, kramen

Lambergsfrua sa...

Det var det knäppaste jag har hört och sett - konstgräs i en villa trädgård?! Man tar sig för pannan. Jag skulle förstå om man har det runt ett visningshus, men här bor tydligen folk, som tycker det är bekvämt och snyggt.
Ja, ja, det finns folk till allting, brukar jag säga och det här är ju bevis nog.
Kram!

söderbo sa...

Konstgräs i all sin ära men den har nog ingen försäljningsframtid...åsikter ovan säger ju allt!

Nä tacka vet jag DOFTEN av nyklippt gräs och diverse smådjur i den gröna!

i stora drag sa...

Åh, så - plastigt! :)
Kanske gräsallergiker? Eller golffantaster!?

Svar: Nej, jag körde INTE!! :)
/Pia

Susanne sa...

...och tack snälla du för kommentaren gällande min fina katt Svea, hon är älskad och saknad.

Kram
Susanne