24 november 2011

Boktips!

(bilden från Bokus)

Nu har jag läst ut den ena snabblåneboken, Sköra bestar, av Tawni O´Dell. Jag har läst en del av henne förut och blev inte besviken nu heller. Boken handlar om Kyle och Klint, två diametralt olika bröder i Pennsylvainas trakter. Den handlar också om tjurfäktning och om  kärlek och död, både i nutid och dåtid. Efter en något seg inledning fångades jag snabbt av hennes beskrivningar av den äldsta brodern Klints lakoniska sätt och den yngre Kyles rappa sätt att berätta (för det är flera personer som berättar i boken).

Nåväl, den börjar med att deras alkoholiserade pappa dör i en singelolycka och de adopteras motvilligt av en äldre, förmögen dam som bor i närheten. Detta sker inte utan motsättningar från många håll, men boken har en förmåga att hålla läsaren kvar och upplösningen var inte vad jag väntat mig, utan en riktig aha-upplevelse!  

Jag ger den en 8 ( på en 10-gradig skala)  

5 kommentarer:

♥ Carina ♥ sa...

Bra betyg, fast jag tror inte det är en bok i min smak... :)
Kram kram

Gunnar sa...

Tack för boktipset. Klart man blir nyfiken när du ger den så högt betyg.

soffie sa...

tack för boktips alltid välkommet:)

Mimmi sa...

Jag kan inte uttala mig om sånt .. då jag inte läser så många böcker nu för tiden ..det vill säga .. jag läser nog inga alls nu .men den läs lust kanske kommer tillbaka igen ..nån gång .. för när jag var yngre .. då läste jag så fort jag kom åt en bok :)
Men det var då det
kramizz

Södermorgon sa...

Nu åter hemma ifrån storstadens lämmeltåg av folk, tur Klara kyrka finns för en stunds avkoppling. Fotade också vårt välmåeende rikes soppkökskö....den var lång.

Har kollat in dina dagars senaste bloggeri, fiiiiiiiina bilder.
Hur du uppfattas av dina medmänniskor, vill du verkligen veta...jo...skojar bara!
Du är min allra bästa bästis och lite halvga... och med det menas inspirerande...hahaha!
Eller hur?

Snart första advent då får staken lysa!