22 november 2011

Grönt är skönt!


En grön jul önskas här, tack! Jag är nöjd för varje dag som går utan snö..(nej, det blir inte "ljust och fint", bara besvärligt och jävligt)

För övrigt har jag skådat tända adventsstakar! Iiih! Ett sånt anarkistiskt beteende. Bara tända helt självsvåldigt sådär. Redan. Det är första advent på söndag först. Finns det ingen lag som reglerar detta ofog. ;) 

Här tänder jag på först på söndag, alltså :D

9 kommentarer:

Mimmi sa...

hm ..gör du det :) jag har för mig att jag hörde talas om att "någon hade tänt en liten stjärna som "någon" hade köpt på Ikea :)
Jag är också glad för varje dag som det går nu utan snö --..även om jag fortfarande tycker det blir så ljust och fint ..men det kan räcka med en vecka så :)
kramizz

Yvonne sa...

Fast, Mimmi, det var ingen adventsstjärna utan en liten vit lampstjärna! Det är en jäddra skillnad det ;)

Tristan sa...

Det er det!

Gunnar sa...

Ja det är skönt att det inte är lika kallt den här vintern som dom två föregående. Fast ett litet snötäcke på jul kan vi väl få?

AnnaKK sa...

Ha-Ha!

Ja, idag håller jag fullständigt med dej ang tända adventsstakar/-stjärnor - men kanske att det låter lite annorlunda framåt fredag, eller senast på lördag! ;-)

Såg förresten en billast med såna där "nätförpackade" julgranar idag. Borde det inte också vara förbjudet att börja sälja såna redan nu!? >:-)

Grönkål är gott! :-)~ Men bara på julbordet - som inte heller ska intagas för tidigt, om nån frågar mej. (Vilket ingen gör, så därför ska vi äta sånt redan den 10/12 (med makens jobb)).

soffie sa...

här har vi tänt våra å det lyser upp så mysigt:) men snön kan hålla sig borta till lite innan jullovet så vi kan åka pulka då häng på i pulkbacken det är skoj kittlar dödsskönt i kistan;)

AnnaKK sa...

Svar: Nä, det finns inga sidensvansar här - inte HÄR iallafall. Men jag såg alltså en flock i Älmhult idag, och det var första gången jag har sett såna där. Och förra hösten såg jag en liten flock i Osby - och då var det första gången jag överhuvudtaget såg livs levande sidensvansar, iallafall så jag var medveten om det. Har inga som helst minnen av att det skulle ha funnits såna i Ljungby heller, som jag ju växte upp i. :-)

AnnaKK sa...

Några paddtunnlar känner jag inte till, men vi har faktiskt landets första älgövergångsställe här i trakten! Man har helt sonika "klippt hål i" viltstängslet, satt upp rörelsedektektorer och kopplat dessa till en slags varningsblinkers... Och jag tror inte en endaste älg har passerat där sedan detta gjordes!? 8-X Men innan dess hände det väldigt många viltolyckor just där - fast då fanns det ju inte ens något viltstängsel, så... <:-)

Småregnigt och mörkt här också denna dag... Har köpt ljus till adeventsstaken, faktiskt! :-)

Anonym sa...

Jag har faktiskt hängt upp stjärnor och satt upp adventsstakar. Men inte tänt dem ännu. Jo, jag fuskde lite för att kolla om de lyste. Men släckte dem genast efteråt. Blev förvånad när jag kollade att det redan är advent. Känns för tidigt.