01 november 2011

Den breda vägen...eller...?


Det här med bredband...Jag har haft comhem i många år ( Small+telefoni Small) eftersom jag inte använder datorn till så mycket mer än surf, och så skriva här då ;) Nu har comhem fått för sig att S ska tas bort och ersättas med M (och uppåt) och detta innebär ju att det blir rätt mycket dyrare :( Nu vet jag inte om jag ska byta bredbandsleverantör eller inte...Det finns ju en hel del att välja på, men detta huset har bara comhem eller BBB. Inget stadsnät eller så alltså. 

Så - vad göra? Jag har ju dragit tre kilometer 20 meter kabel runt hela lägenheten redan...har egentligen ingen lust att dra nya till BBB-jacket. Men - det beror på vem som erbjuder det bästa alternativet! 

För övrigt är det varmt och skönt här! 12,3 grader just nu. Och molnigt...Men I löv it!


Quizzen igår ja, vårt lag som kvällen till ära kallade sig Trögfattarföreningen (och levde upp till namnet eftersom vi inte fattade att vi skulle lämna in våra svar efter första omgången och höll på att inte få de rättade!) bestod av tre karlar och så lilla jag!
Frågorna var blandade, det var bl.a. filmmördare, aktuella frågor, "på hjul" och årtal. Vi kom på tredje plats vilket inte var så illa!

Den här stan har flera quiz-ställen, Koriander, Bishops Arms och The Leprechaun. Det är alltid mycket folk på dessa kvällar, det verkar vara populärt att umgås på detta sätt. Och det är ju ett bra sätt för krogarna att få lite mer sålt...

 Ja, när man inte kan grilla längre...så får man gå på quiz! ;) Obs! Inte min grillplats!

9 kommentarer:

mammakero sa...

Ja, även här har vi 12,5 grader och molnigt värre. Det gör ingenting, för jag har tänkt fortsätta putsa fönster, innan det blir kallt.

Anonym sa...

Lycka till med bredband. Det får väl bli BBB som det ser ut? Dåligt av ComHem. Vi har ComHem som TV-kabel-bolag. De håller just nu att byta ut sina kanaler så vi har lite krångel med att hitta rätt.

Anonym sa...

grattis till mimmi??? hallå där..jag var åxå med vid tillverkningen :)
mvh.kjell..

AnnaKK sa...

Ja, det är så varmt så man skulle kunna förvänta sej att det rätt vad det är brakar loss ett åskoväder!? Fast det hoppas jag förstås inte... <:-)

Ja, man har det bra som inte har så mycket att välja på ang bredbandet! Något genom den fasta telefonledningen är uteslutet, det går ju nätt och jämt att föra ett samtal den vägen - sprakar för det mesta ganska duktigt i luren... :-I (Obegripligt att vi inte säger upp hela skiten - varför betala för nåt som knappt går att använda, och dessutom betala lika mycket som alla andra som har BRA ledningar!?). Återstår mobiltelefoni, och här är det bara Telenor som har bra täckning. Och vid det här laget har vi testat dem via kontantkortsmodem i ett år nu, så egentligen borde vi väl skaffa oss ett abbonnemang istället... Blir ju billigare - å andra sidan kan det ev vara bra att vara obunden, för vem vet om de plötsligt får för sej att rikta om sina strålar från masten en aning så vi hux-flux hamnar i "skuggan"!? 8-I

Ja, ett älgkadaver eller nånting vore ju fräckt att ha i trädgården. Då kasnke t o m vargen kommer!? 8-D

♥ Carina ♥ sa...

Vi har också riktigt varmt. Vilken härlig höst! Jag är glad för varje dag det är soligt och fint för en höst där det blåser och regnar kan jag vara utan... :)

Så kul med Quiz! Det gillar jag!
Kram

Lambergsfrua sa...

Grattis till bronset i Quizet (kan man böja det så?)

Visst blir man sur, när företagen ändrar förutsättningarna, som nu ComHem. ComHem har dessutom gjort ändringar i sin kanaltablå, så man måste söka och ställa om på TV:n Känns så onödigt, men det finns väl en mening med det också.

Hos oss har vi möjlighet till både ComHen och BBB. Vi är nöjda med vår BBB-uppkoppling, men det är ju som sagt en kostnadsfråga också.
Kram,

Ann Catrine sa...

Man kan ju bli galen på att detta med bredband, teve och telefoni...
Och sladdar!

Kram!!

i stora drag sa...

Har inte hört talas om att det skulle finnas några sådana Quizkvällar här hos oss inte! Alltid kul att testa vad man kan.

Men visst är hösten ovanlig i år. "Normalt" sett brukar vi ju bara se trädens blad/löv (går säkert bra vilket som!) ändra färg och så vips så har de trillat av! Vi hade mulet idag med, så lite lite sol hade inte varit fel.
Tack för din kommentar!
/Pia

i stora drag sa...

Nix, någon sådant finns inte hos oss!
Fick t o m kolla upp på nätet vad det var! Visar väl att jag inte går på "krogen" så ofta!
/Pia