18 november 2011

Vem tänder stjärnorna?

 Visst är det trevligare med morgnar som ser ut så här:

För idag är det gråare än grått. Man ser inte stjärnorna på kvällen och inte heller månen. Men det gjorde man för nån vecka sen:

Och om man tittade lite närmare på den såg det ut så här:

På taken sitter kajparen om morgonen och putsar varandra. De är så söta när de sitter sådär. 
Fast ibland har de vissa problem verkar det som...

Nu har jag läst ut en annan bok, förresten. "I havet finns så många stora fiskar" av Sara Lövestam. Det är ingen naturbok, utan en bok om vad som kan hända när ingen har tid med ett barn. 

På dagisets uteplats står Malte. Han har helt själv hittat en kotte som är alldeles grön, och när han ser på den tänker han inte på det andra. Mamma som bara sover, pappa som en gång kom och hälsade på. Och mannen med det blonda håret, som antingen är hans vän eller något helt, helt annat.
(från Piratförlaget)

En bitvis riktigt otäck bok. Berättelsen är uppdelad genom att flera olika personer berättar och det blir lite jobbigt ibland, tyckte jag. Men boken var ändå läsvärd. 

5 kommentarer:

AnnaKK sa...

Idag är det jag som är en "grön kotte", som läser kokböcker. :-) (Eller inte alls, för det går lättare att hitta det man söker genom att Googla, så snart kan vi nog lika gärna packa ner kokbokssamlingen i en låda och skänka den till nån insamling...) Men hur som helst! Jag ska steka en fasan!! Har jag aldrig gjort förr... Spännande. :-) Och snart kommer det att vara lika grått av stekos i köket som vad det är av dis och dimma ute... Inte riktigt lika spännande, kanske... <:-)

Ha en fin fortsättning på dagen!

Mimmi sa...

Tänk att de aldrig kan lyssna... Man skall ju inte ha gele i sina fjäder.. jag trodde faktiskt att de visste om det.
Jag funderade på vart dina pingviner hade tagit vägen .. nu vet jag .. de tog en tur till månen tydligen .. ja . man kan ju göra sånt nu för tiden :)
kramizz :)

soffie sa...

va fina bilder, hoppas du mår bra det gör inte jag mår skit å är lessen å rädd,kram min goa vän

Gunnar sa...

Det låter som bra bok, fast kanske lite läskig?

ja det är gråmulet ute. Man får trösta sig med att det är mildväder.

Trevlig helg!

södergrå sa...

Vilken måne, så läcker!