10 november 2011

Vad som händer bland änder...

Några bilder dedicerade till AnnaKK!  



Jag cyklade ner till stan på förmiddagen (joho!) och fick då se några änder som höll på och badade! Kan änder bada? Gör dom inte det hela tiden? Nåja, de sprang, flaxade, dök (sic!) och hade sig. Tyvärr blev det inte så många bra flaxbilder. Jag hade Lilla Blå med, och den är ju som sagt ingen bra zoomkamera. Jag trodde inte att jag skulle kunna fota nåt kul. Jag skulle ju bara till bibblan...

Och vad lånade jag där då? Jo, en bok om Matilda som var gravid 24 gånger! (Boken heter Matilda-24 gånger med barn av Tyra Helena Lindström) 

Nu var detta inte igår precis, utan i slutet av 1800-talet. Jag gillar att läsa om hur det var förr i tiden, innan socialnämnder och annat la sig i hur barn och föräldrar skulle vara. Det var nog inte lätt på den tiden...min mormor hade elva barn! Och de bodde i en etta...fast alla bodde ju inte hemma på en gång.

En av mina mostrar fick barn samtidigt som mormor fick sin sista...Det skulle kunna bli en roman det också! Men nu har jag ingen att fråga mer om allt detta. Jag är dock glad att jag har fått veta så mycket när min mamma levde. Alla släkter har sin historia, eller hur, Södervän? ;)   

7 kommentarer:

Tristan sa...

Morsomt med ender. De er flotte å se på og kan finne på mye sprell.

soffie sa...

fina bilder på alla änderna!Imorrn om vädret tillåter ska jag å 2 småtjejer till Mariebergsskogen vid halv 3 så har du inget för dej kan du väl smsa om du känner för att tjata lite:) kram

mammakero sa...

HAHAHA!! Jag älskar dina pratbubblor i bilderna!!!
Den boken lät mycket intressant, du får väl säja om den höll vad den lovade...

Lambergsfrua sa...

Alltid fina bilder hos dig och ofta med roliga texter. Här är änderna helfnattiga i den milda hösten. De tror nog att det är vår, flaxar, dyker och uppvaktar. "Andparaden" är ett av dina mästerverk. Närbilderna av diverse taggiga växter andra.

Grattis till din stora son. Vilken fin kille det ser ut att vara. Äpplet faller inte långt från trädet, eller hur man nu säger ;)
Kramar,

söderbrun sa...

Vilka fina ankkort, spegelbilden är bara AAAAAAA, så bra!

Jo då varje släkt har sin historia, jag var och noppade mina ögonbryn häromdagen och fick höra -dina bryn är inte svenska...
skulle jag då berätta att jag möjligen är en avkomma till en "bastard" av resandesläktet som suttit inne på Långholmen för första, andra resans stöld och mord på sin bror i min Johannas torp 1861? Knappast...nä, jag härstammar ifrån Draculasläktet i Transsylvanien, det passar mig gott...det är nog därför jag svimmar i detta livet när jag får se blod...det blev helt enkelt för mycket i mitt tidigare.
Blodet droppar...

Tur att du fick veta så mycket av din mor för vår släkthistoria är viktig och säger oss så mycket historiskt sett hur det var då.

Det kanske blir en ny andpromenad för dig idag?

AnnaKK sa...

Härligt! :-D

Fler änder - jag har baske mej inte sett några på...??? Ja, ett par veckor är det säkert!?

Typ andnöd! ;-)

Men bevare mej väl för 24 graviditeter! Det är ju nästan så man hoppas att det inte blev fullgågna barn av alla dem...? 8-X

Mimmi sa...

ha ha ha .. ja .. du kan då få till det med dina prat bubblor :)
Man sitter och skrattar när man ser på dina bilder och dina bubblor ;)
kramizz :)