09 november 2011

Boktips!

De illasinnade av Stona Fitch är nu utläst. Det är en riktigt otäck bok om kidnappare och dess metoder. Men det är inte vilka kidnappare som helst, utan de slår till mot en amerikansk affärsmäklare, Elliot Gast (som själv anser att han är helt oskyldig till allt). Han blir inlåst i en lägenhet och snart börjar mardrömmen som består i olika raffinerade torteringsmetoder som dessutom läggs ut på nätet! Där kan människor i hela världen följa hans lidande (och kidnapparnas krav) och dessutom rösta om de vill ha honom frisläppt eller fortsatt torterad. I botten ligger kidnapparnas engagemang mot en global ekonomisk värld (som de anser att Elliot Gast genom att arbeta som ekonomisk rådgivare är medskyldig till). 

Det är en otäck bok, men även om det är mycket otäcka beskrivningar av de olika saker Gast får vara med om är det en intressant bok om det moderna internetsamhället och hur det kan utnyttjas. Det är en politisk satir kan man säga. Den är inte tjock heller, men en riktig bladvändare. Och så gillade jag språket ;) 

Det var länge sen jag fastnade i en bok såhär!

En diametral motsats till föregående bok är Kaffe med musik av Karin Brunk Holmqvist! Om den förra boken var en feel-bad-bok så är detta en feel-good-bok! Holmqvists böcker är ju alltid läsvärda och denna handlar om fyra damers resa till julmarknaden i Schwerin. Det är inte så lätt att dra jämnt, och förvecklingar finns det gott om på resan, men får man lite kaffe med musik så går allt lättare! :D  

3 kommentarer:

Peters bildmagi sa...

Första boken låter ruskigt bra.
Ska läsas :-)

Gunnar sa...

Jag tror jag håller mig till bok nummer två. jag läser tillräckligt med ruskigheter som det är ändå.

Lambergsfrua sa...

Bok nummer ett är nog inget för mig. Jag gillar inte deckare eller alltför "spännande" böcker. Feel good-böcker är mera min avdelning, så tvåan känns lockande. Dessutom besökte vi faktiskt julmarknaden i Schwerin förra året, så igenkänningsfaktorn kanske skulle bli stor ;)
Ha en fin kväll!
Varm kram,
Lambergsfrua