07 augusti 2010

Fryst sylt

Jag vaknar till en solig morgon. Kvällen innan gjorde jag i ordning en deg som har fått jäsa under natten, så nu är det bara att sätta in den i ugnen och så har jag färskt bröd om någon timme.
Jag har kokat lite havregrynsgröt och så öppnade jag en burk sylt från en annan värld. Den kokades av min mamma för flera år sen och har stått i frysen sen dess. Sylt håller längre än mammor. Så är det.

Dagens citat:
Det är de snälla flickorna som skriver dagbok,
de dåliga har aldrig tid.
(Tallulah Bankhead, amerikansk skådespelerska)

(Men det vete 17 om det gäller bloggar med tanke på alla skvallerbloggar och dylikt, men hon levde 1903-1968 så bloggen var ju inte uppfunnen då ;)

5 kommentarer:

soffie sa...

men kan den va bra att äta då efter så lång tid?
Roligt citat,
ha en goo dag kommer solen eller inte?

Yvonne sa...

Fryst sylt varar om inte för evigt så i alla fall väldigt länge! ;)

Anonym sa...

Mmmm nybakt bröd..va är det magsjuka du haft, usch och fy.
Du kanske har fått i dig nåt olämpligt??

OJ va snäll jag måste vara som skriver "dagbok" varje dag..haha.

Ha en skööön dag, kramiz Ninni

Lambergsfrua sa...

Hoppas du känner dig bättre vid det här laget. Fryst sylt håller nog jättelänge. Saker utan fett har den längsta hållbarhetstiden.
Fantastiska bilder du visar - som vanligt.
Önskar dig och de dina en riktigt skön helg!
Soliga kramar,

Fröken M sa...

Nybakt bröd på morgonen är aldrig fel, dessutom älskar jag doften som sprids i hemmet när bröd gräddas ! Ibland kan andras "skräp" vara en riktig skatt =) Kul med spegeln och bra att den kom till användning !