03 augusti 2010

Moppe!

Packmopedsturnen 2010. Det svängde bra! Jag har inte sett dom på några år, men blev positivt överraskad av hela gänget! Dregen spelade punk och Ola Magnell rullade i sin rulltrappa...Och Göran Samuelsson hade en ny text på sin låt om båten som ligger på botten...
Augusti när det är som bäst. Varmt (ja,ja...jag stod inne... ;) och bra musik!
Det är inte helt problemfritt att åka moped med detta gäng tydligen. De hade olika kepsar med färger för diverse katastroftillbud. Röd keps var haverivarning (tror jag). Sen fanns det svart också, och det betydde totalhaveri, innanför eller utanför kepsen må vara osagt ;)
The leader of the pack!
En Puch Alabama! Ååååå...min ungdoms moppe. Ja, jag hade aldrig någon, jag fyller år så sent på året så jag var 14 år längre än någon annan ;) Men kompisen hade en sån här. Det var på en sån vi åkte fast en augustikväll 1971 för "otillåten paråkning på moped" Tjugofem kronor i böter blev det!
Fast limpsadeln var bra! Där kunde man lägga en massa öl! ;)

Augustikvällarna är alldeles...alldeles...ljuvliga tycker jag. Ganska varma och så luktar det så gott från trädgårdar och grässlänter som är lite fuktiga. En slags förmultnelsedoft som får min själ att vilja vila i den.

Kvällens citat:
"Nu blir kvällarna kyliga och sena" (Tove Jansson)

2 kommentarer:

AnnaKK sa...

Men vilket skönt turnégäng!!! :-D Hade inte en aning om att de framträder tillsammans - tror knappt jag hade trott på det om jag inte hade fått se bildbevis! Fniss! KUL!!!

Jodå, augustikvällar kan absolut vara fina - bara myggen och knotten håller sej borta! Men man får se sej för lite extra noga nu när man är ute och går om kvällarna, för vägen "kryllar" av små padd- och grodbarn som tydligen har gått upp på land efter sitt yngelstadium. <:-)

Lambergsfrua sa...

Kul konstellation i år och Sara Löfgren som ensam moppedrottning. Inte illa. Att det var drag under galoscherna uppe på Café August hördes ända bort till oss på Lamberget. Fast det störde inte. Det var nog värre för dem som bor närmare...
Soliga kramar!