12 augusti 2010

Spanska flaggan

Ankarsbron i Karlstad går över kanalen till Herrhagen. Vilken blomprakt det är där i år! SPANSKA FLAGGAN (Ipomoea lobata) trivs tydligen i lådorna...
Pråmkanalen byggdes åren 1835-38 och användes då till att transportera varor mellan Klarälven och Vänern. Nu ser man bara till en och annan båtbuss.
Här är båtbussen på väg att lägga till vid en hållplats på Älvgatan och hämta lite passagerare. Jag måste erkänna att jag inte har åkt med dom här än...hmm...det har liksom inte varit läge. Det kostar inte mer än en vanlig bussbiljett. Augusti ut går dom...få se om det blir av! :D
Igår regnade och åskade det så skatorna flydde...Mer regn var väl inte precis vad man önskade sig just nu. Få se hur det blir idag, östra Sverige verkar få soligare väder.
Och så över till något helt annat. Skorpor.
Varför kan det inte finnas påsar med bara underskorpor? Jag tycker bäst om dessa och i denna påsen verkar det vara mest överskorpor! Nu har jag inte kontrollräknat allihop, och jag slänger inte överskorporna, hehe..men dom blir kvar till sist.
Sicket i-landsproblem, jag vet...

Dagens ord:
Medelåldern är den tid när man är tillräckligt gammal för att veta vad man inte bör göra,
men tillräckligt ung för att göra det ändå!
(Cello)

8 kommentarer:

AnnaKK sa...

Men jisses vad länge sen jag åt skorpor - slår det mej i detta nu! 8-) Min farmor hade alltid såna hemma, så jag är väl lite halvt om halvt uppfödd på såna. Mums!!! Kvittar mej nog om det är över- eller underdel - bara det är smör på! Slurp!! :-)~

Soligt och fint här just nu. Försöker bestämma mej för om jag ska vara hemma eller ge mej iväg nånstans idag också (med risk då för att det är sämre väder dit jag kommer...) Hm!? Antagligen också nåt som kan tillföras listan över i-landsproblem... <:-)

Ditt Dagens Ord stämmer perfekt in på mej!!! :-D

Unknown sa...

Jeg så "Spanska flaggan" og da ble jeg nyfiken. Du vet Randi og Spania! Skratter når jeg leser, det var jo ingenting om Spania. Bare farvene :-)

Takk at at du førte meg til Karlstad i dag. Vakker by!

floosan sa...

går man över den bron kommer man hem till oss =)

Anonym sa...

Ohh vilka vackra blommor, såna ska jag köpa nästa år, måtte jag bara komma ihåg det.)

Kan vi skriva till skorpfabrikanterna måntro??

Gillar dagens citat=)

Ha en skööön kväll, vilket underbart väder vi har.
Kramen Ninni

floosan sa...

Tack för tipset. Håller med om att de är klumpiga. Har min gamla jag kan kombinera lite. Saknar kvaliten

soffie sa...

hihi gillar dina dagens ord,
Å jisses va det regnade igår men idag har det varit underbart,hmm skorpproblemet har jag aldrig funderat på men det ska genast kollas upp,varför är de andra bäst?;)
kram

mimmi sa...

Ja vilket väder vi hade igår på dagen ..men sen klarnade det ju upp ..så vi åkte till segerstad ändå ;)

mammakero sa...

Ett I-landsproblem! Fast jag gillar överskorporna...! Ska vi byta påse med varandra? Det bästa fikat i världen när jag var 8-12 år, var svartvinbärssaft och skorpor att doppa! Det är sommar hos mormor och morfar i trädgården!