16 augusti 2010

Nu blir det till att läsa!

Om man cyklar runt i Karlstad så är det svårt att inte cykla längs vattnet..Det här är Klarälven när den kommer uppifrån och möter staden. Längst bort här så grenar den sig i två älvgrenar, den östra och den västra. Älven är ca 460 km lång och börjar i Norge.
Många broar behövs när älven delar staden...94 stycken har kommunen hand om. Då räknas både stora och små broar...
Ja, var har jag varit här? ;)
Hela bron...inget troll under vad jag såg.
Äntligen några som fattat! Det är inte nyttigt att bada! ;) (klicka på bilden för större storlek)
Nu har jag och läsa ett tag..Niffeneggers bok var inne på snabblån (en vecka) så den har jag redan börjat på. Och den verkar väldigt intressant! Chokladen kunde jag inte motstå bara för att den hade så snyggt turkost omslag! :P Passar till min mugg ;)

Dagens citat:
Gud skapade mannen och sen sa han:
nej, bättre kan jag
och så skapade han kvinnan.
(Adela Rogers St Johns)

(Bron är en gammal träbro vid Borgmästarholmen, vet inte om den heter nåt)

8 kommentarer:

AnnaKK sa...

Och dottern som aldrig läser böcker hade nog kunnat tänka sej den om Chokladen, för att den passar så bra ihop med inredningen i hennes lägenhet! ;-) Hon vill nämligen ha en massa turkosa "accenter", men det är baske mej inte någon lätt färg att hitta lämpliga prylar i - särskilt inte när det är lite kinkligt med nyansen också! <:-)

Den där träbron är väldigt fin!

En gång i tiden hade vi ett par-tre stycken olika små broar över ån vi bor intill, men de har rasat samman eller spolats bort allihopa nu... Och maken verkar aldrig få tid (eller lust?) att snickra några nya. Fast man kommer över ån ändå om man vill - och vågar! Det finns uppstickande stenar man kan hoppa emellan. :-) Eller så kan man helt enkelt gå runt via grusvägen... Ån rinner i rör under den.

Knallebo sa...

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ vilka fina broar ni har i Karlstad!
Som sagt, i älva ska en inte bada.....det finns ju något karlstatroll som fotar en ur det vidrigadte vinklar har jag hört.;-)
Till hösten ska alla dessa foton visas i Karlstabladet för att kora en vinnare som får ett gratis årskort till badhuset.........

mammakero sa...

Häftigt att hitta både en turkos snygg mugg och en turkos förhoppningsvis god chokladkaka!

AnnaKK sa...

Just det! Indiska måste ju vara stället att shoppa turkost på - det blir nog ett fall för morgondagen! :-) Dottern ska till tandregleringen i Kristianstad då, och det kombineras så klart med en sväng genom centrum också.

Det är inte lingon på mitt RAW-foto, fast när du säger det så ser jag också att de ser ganska mycket ut som såna. Men det är "smällebär". :-)

soffie sa...

å va fina bilder,Å den bron har jag med varit på!
fin färg på boken hoppas de böckerna är bra,
kram

Pialotta sa...

Kos i karamellen vad mycket brofästen det finns i din trakt oxså.. här finns oxså en del.. Kristianstad är ju Vattenriket.. som det kallas och är byggt på vatten.

Turkost choklad klart du blev frestad till din Indiskamugg.. härligt gott är jag säker på:)
Tjingeling

mimmi sa...

Vi har det väldigt fint här i Karlstad ..det är bara det att ibland får man nog se det på bild för att komma ihåg det igen :)
Jaha .. var det en tur till biblioteket idag ;)
kram :)

Anonym sa...

Finfina bilder från en vacker stad..

Snygg mugg du köpt, smakade chokladen bra?? Jag är så där förtjust i mörk choklad, men är det fyllning går det bra=)

Ha det gott..kramen Ninni