01 augusti 2010

Finbesök på balkongen!

På min balkong bor det inte bara växter utan även en del småkryp som jag börjar känna igen. Som denna vackra fluga. Min egen "husfluga"
Melon gillade den...skalet fick stå på balkongen ett tag och det var uppskattat!
Vackra färger var det också. Regnbågsfluga! 
Det är inte lätt att vara en nektartyngd humla som ska försöka ta sig upp och iväg. Jag har halva balkongen inom glas och där hamnar ofta humlor på väg hem från en blöt fest.
Min lilla Ikea-orkide har kommit på bättre tankar efter att ha varit på grönbete i ett skuggigt hörn av balkongen! Nu kommer det en liten blomstängel :) Jag trodde först den här var död, sen började det växa lite blad och nu vill den blomma. Jag tror den var lila...det var några år sen jag köpte den. På Ikea, just det. Men den var färdigmonterad, så det slapp jag göra ;)

Dagens ordspråk:
Rätt som det regnar så kommer det en skur

4 kommentarer:

AnnaKK sa...

Hejsan! :-)

Så fint du har gjort här i bloggen sen jag senast var inne och hälsade på!

Och din balkong fortsätter att göra mej lätt grön av avund!!! Jag skulle också behöva ett sånt där rekreationsställe till de av mina växter som har överlevnadsbekymmer!!! <:-)

Lambergsfrua sa...

Jag tycker din nya design på bloggen är fin, men det ska bli spännande att se, hur du vidareutvecklar din idé ;)
Jag har nu varit inne och njutit av alla dina otroligt fina foton nu - proffsigt är bara förnamnet :D
Visst är orkidéer otroligt tacksamma växter. Medan de tar sats för en ny blomning, ser de bara för trista ut - och så plötsligt sticker det upp en ny stjälk, när det senare slår ut de mest ljuvliga blommor. Skönt att din var färdigmonterad, fast den kommer från IKEA;)
Önskar dig en riktigt skön söndag!
Soliga kramar,

soffie sa...

jättesnyggt med den blåa bakgrunden,
fast flugor tycker jag är läskiga insekter men humlor gillar jag jättefina är de,
hejhopp

Fröken M sa...

Precis, helena som vi bodde hos säger att det aldrig regnat så mycket i borås som de senaste två gångerna jag varit där... ( i maj och nu ) men efter 3 år i staden vet jag bättre... regn är en del av vardagen ;) *fniss*
ha en toppen dag !