30 november 2010

Andersdagen

På morgonen möts jag i öster av denna syn:
Det är VENUS som också benämnes som aftonstjärnan eller morgonstjärnan (antagligen beroende på när man ser den ;) Venus är lika stor som jorden och är den andra planeten från solen räknad. En av våra närmaste planetgrannar då, eftersom vi är den tredje...

Denna bild är väl inte så jättebra, jag tog den genom fönstret eftersom det är lite KALLT ute och balkongdörren har en tendens att frysa fast. Men Venus är väl kvar till våren när det blir varmare ute. Förhoppningsvis blir det varmare innan våren också, för som det är nu (ute) så är det riktigt hemskt. Tycker jag.

Anders slaskar och julen braskar heter det (eller tvärtom), men det är ju bara ett gammalt talesätt och stämmer oftast inte. Tyvärr skulle jag vilja säga, för jag skulle gärna se att det blev mildare och "slaskade" lite ute ;)
Brrrrr! Gôtt väder ute te å va inne i!

Dagens ordspråk:
Förolämpa inte krokodilen om dina fötter är kvar i vattnet.
(Afrikanskt ordspråk)

4 kommentarer:

mammakero sa...

Jag har missat Venus varje morgon... och kväll. Ute visar termometern på -13,5 och inne i köket visar den på 15 grader. Jag fryser!

jennifer sa...

termometern visar inte dina favorit-grader va? och coolt att få se venus varje dag :)

mimmi sa...

Vilken tur att du har lämnat den mörka trånga garderob :)
Så du får se lite av naturens liv också :)

Pytteälgen sa...

Brrr!! Verkligen kallt! Det är det här nere i Växjö med vill jag lova!
Cykla inte vält nån stans i kylan, fast du kanske inte cyklar nu när det är kallt och snöigt? Jag har gett upp cykeln för tillfället.

sv. jag ska försöka ta hand om mig mer. Ska försöka ta det lite lugnt nu i veckan. ;)