19 november 2010

My siblings

(fortsättning på en lista från internet…)

Jag har inga trevliga minnen från min barndom med min syster. Inga som helst familjeminnen där vi sitter och har det gemytligt vid granen på jul. Eller vid påskmiddagen. Fredagsmys var inte uppfunnet då. Inte heller mys vid några andra veckodagar.

Kanske hade vi inte så trevligt så det är därför jag inte minns det? Mitt tidigaste minne med mig och min syster är att vi hittar en massa tvestjärtar i en sovsäck. Jag var då fyra år, hon var elva. Vi hade tjatat oss till att få “sova” ute i ett uthus och när vi kröp ner i sovsäckarna så kryllade det av äckliga kryp! Eller detta kanske är ett konstruerat minne eftersom jag har hört det så många gånger? Jag vet inte.

Jag minns när hon flyttade hemifrån, jag var tio och hon var sjutton. Så många tidigare minnen har jag inte.

Vi gick igenom vår barndom många gånger sedan vi blev vuxna. Nu får jag gå igenom den ensam. Jag har en bror också. I min barndom fanns han endast på ett undangömt fotografi. Men nu finns han med i min verklighet. Första gången jag träffade honom var jag tjugoåtta, han var trettiosex. Han var så otroligt lik vår pappa. Samma skratt, samma gester, samma mimik. Trots att han inte växte upp tillsammans med honom. Blod är ibland tjockare än vatten.  

2 kommentarer:

Bloggläsare ifrån B-stad sa...

Nu har jag kikat in på din blogg och fy för oredan i din nya flat.
Avundas den inte men UTSIKTEN. Den går inte av för hackor! Vilka fina kort du kan ta på soluppgången!

På tal om barndomsminnen och foton.
Ni kanske var kameralösa? Det var ju dyrt att köpa en kamera på den tiden.
Själv har jag ett traumatiserat minne. En gång var en kamrat och jag ute och gick på den stora åkern. Vi gnabbades lite...och rätt som det var kastade hon en koblaja på mig! Det var väl inte snällt...Jag har fortfarande MARDRÖMMAR om den enormt stora mockan som kom vinande emot mig!
SNYFT! Tror du jag behöver terapihjälp? *S*

Idag snö här, vidrigt med detta vita som envisas med att falla varje år. Längtar till trakter där månen ser konstig ut....;-)

På tal om fysik, nu har fysikerna lyckats isolera antimateria....mycket intressant!
Kanske leder detta till spegelbilder av en annan jord?
Där allt är tvärtemot....vaaaaaa tror du?

mammakero sa...

Min syster och jag har ingen kontakt alls, sedan över 10 år. Det är hemskt i mångas ögon, men jag tycker inte det - längre. Det har gått för lång tid och det finns inget kvar mellan oss. Jag träffade henne i somras för första gången och då blev det alldeles klart att det är försent. Vi har en uppväxt ihop, ja. Men jag har inte såna känslor för henne, som de flesta har för sina syskon. Här är blodet INTE tjockare än vatten. Trots det att vi skulle kunnat dela vardagen som vuxna, så har vi aldrig klarat av det. Inte ens innan jag flyttade hemifrån.
I hela min uppväxt har jag trott att jag varit en bortbyting. Faktum är att jag tror det fortfarande. Jag känner mej rotlös, men samtidigt så vet jag inte hur det känns att ha rötter.