08 november 2010

Det är måååndag morgon...

...och mitt huvud känns så tuungt..sjöng Povel Ramel en gång. Men mitt huvud är inte så tungt faktiskt, trots att jag vaknade fem (!) och låg i soffan och glodde på tv ett tag. Sen lyckades jag somna en stund igen. När man börjar att tänka vid den tiden är det lögn i h--e att somna om. Jag tänkte på bäddmadrasser. Vilka sängar vi ska ha har vi jag ju bestämt. (Två 80-ramsängar)

 Men en eller två bäddmadrasser? En 160 som täcker hela sängen...eller två 80? Det är frågan. Och jag som avskyr att välja ibland. Jag är så rädd att välja fel och att jag ska ångra mig. Nåja, efter att ha läst boken om Bergen-Belsen så känns allt så himla i-landsproblem...
Idag är det kallt här, -5. Det finns säkert ställen i landet som det är mycket kallare på, så jag ska väl inte klaga egentligen. Men jag avskyr verkligen kyla. Hoppas det kommer mildare väder snart!

Dagens ordspråk:
Om det nu vore så roligt att arbeta som många påstår så skulle borgmästaren själv hugga sin ved
(Svenskt ordspråk)

4 kommentarer:

Monica sa...

Ta två madrasser!!

Sandra köpte en 160 och det var ett helsike då de skulle flytta - så det ångrar hon i dag. Man kan ju lägga en hel bäddmadrass över sen.

Ha en fin vecka!

Lambergsfrua sa...

Globalt sett och med tanke på hur världen ser ut idag är förstås ditt problem med bäddmadrasser försumbart - men det handlar ju faktiskt om ditt liv här och nu. Och då är en eller två bäddmadrasser en viktig fråga :)

Under årens lopp har vi prövat olika arrangemang: två 90-sängar med varsin bäddmadrass. Gillade inte skarven, skaffade nån slags skumgummiremsa att lägga där. Remsan mattades ut och sjönk ihop mellan sängarna. Skaffade då en hel bäddmadrass till våra sängar och är helnöjda.

Vid flytt har vi rullat ihop bäddmadrassen och bundit ett par remmar om (såna som man har till resväskor) och det har inte varit värre att hantera än en mattrulle till exempel.

Hur ni/du än bestämmer önskar jag lycka till!
Soliga kramar från Lamberget!

mimmi sa...

Det var ett jätte stort problem ;)
Ja fy .. idag var det kallt och jag känner inte för att gå ut ..än .. får se hur det blir sen under dagen :)

Sol vid vattentornet sa...

HiHi, för att garantera er, ta två bäddmadrasser och varför inte en våningssäng också?
Huja vilka problem....

Idag strålande sol, jag ska kanske ta en promenad med foliehatten på! ;-)