28 november 2010

Snöyr!

Jösses vad det yr snö ute..jag var ute en kort stund och följde Micke och Emma till bussen och gick en liten promenad för att i alla fall ha varit ute lite. Så länge jag gick med vinden var det ok, men när jag vände och gick hem och hade vinden i ansiktet förstod jag att jag inte har någon som helst längtan efter att åka till Arktis, Antarktis eller Sibirien (eller nån annan kall jävla plats...)

Nu har jag satt upp (och tänt!) min adventsstjärna (det är en sån där av mässing) och mina två adventsstakar. Den ena är en riktigt gammal i mörkt trä, från 50-talet. Lite vind och skev, men jag tycker om den.
Så här såg det ut på balkongen när jag vaknade...och inte blev det bättre under dagen, snarare tvärtom, vinden och snön tilltog. På denna balkong yr snön in mer än på vår förra som var inbyggd. Detta är en sån där påbyggd balkong och den är ju mer öppen. Men jag ska inte vara därute på ett tag iaf. Men till våren..då.. *längtar*

Min son och hans söta sambo har varit här på besök i helgen. Nu har vi ju ett gästrum så det är lite smidigare när man får besök, förut fick jag släpa fram madrasser i vardagsrummet. :) Jag börjar landa lite mer nu i denna flytt och känner att jag trivs riktigt bra. Jag är rätt känslig för förändringar (även om jag söker upp såna situationer själv) för man vet ju inte om man kommer att trivas. Men här är varmt och skönt och inte mycket hörs från grannarna. :)
Lite omgjord bild i Photoscape.. ;)

Dagens citat:
Snön faller och vi med den...
(Ulf Lundell)

3 kommentarer:

♥ Carina ♥ sa...

Vi har inte så mycket snö än men i helgen har det varit riktigt kallt. Just nu är det -20....
Gott att sitta inne och värma sig med lite glögg, lussebullar och pepparkakor :)
Önskar dig en fin första advent!
Kram

mimmi sa...

Ja vi faller med en den :) Jag längtar också otroligt mycket till våren ..så denna vinter blir nog extra lång och inte nog med det .. den började ju för tidigt.
Men jag räknar så här.. så fort dagen har gått säger jag .. nu är vi en dag närmare våren :D

AnnaKK sa...

Öh... Jag tror jordklotet har vridit sej, så nåt Polarområde plötsligt ligger här!? 8-X Vi har fått minst en decimeter nysnö under de senaste två timmarna, och ser jag rätt (det är visserligen beckmörkt ute...) så snöar det ännu... Hu-hu-HU!!!

Så totalt har vi minst 30 cm snö nu... Hoppas den åtminstone smälter bort innan midsommar... <:-)

Lär nog inte kunna ta mej hemifrån i morgon, och frågan är hur det kommer att gå för sonen att ta sej till jobbet då. Nyss for han iväg, och med gasen i botten gick det visst precis att slira sej upp för backen. Hoppas han lättade på gaspedalen sen, så han inte ligger i nåt dike nu... 8-I Det var absolut jättenödvändigt att åka in till "byn" och kolla på julskyltningen... Jag står mer än gärna över den under rådande väderlek!

Fint att höra att du trivs med den nya lägenheten, och ett gästrum är ju toppen att ha! :-)