21 mars 2011

Då var man hemma från polisen...

 ...och fingeravtryck ville de ha också! Och en bild...dock bara framifrån. Jag slapp hålla i en sån där plåt med siffror också. Ja, jag var bara där och förnyade mitt pass. Det hade "gått ut" i oktober. Inte för att jag har någon resa inplanerad, men man vet aldrig. Det kan vara bra att ha ett fungerande pass. Sen till sommaren kan det vara köer tydligen. 

Jag fick ta av mig glasögonen, för det kunde ge reflexer i bilden, sa hon, poliskvinnan. (sambon har minsann på sig sina...) Sen fick man absolut inte le, för då skulle de inte kunna mäta avståndet mellan vagn och plattform kindbenen och ögonen! Jahaja...sist jag tog en passbild  var man tvungen att vrida huvudet i en vinkel så örat kom med ordentligt. Det har de visst gått ifrån nu. Nu var det o-glasögonad och o-leende som gällde! Tur man inte behöver visa passet så ofta..

Så kan det gå om inte haspen är på, som det heter!
 Det blänkte i björkens grenar häromdagen när det var frost i luften! Idag har det töat bra...ingen sol, men lite blåsigt och det gör ju att det smälter på! Heja våren! 

8 kommentarer:

Mimmi sa...

Härliga bilder med din underbara text på prat bubblorna :)
Den sista bilden .. woow . den blev kanon bra ...
jaså har det tinat hos dig .. här ser man knappt att det har varit plus grader ... lika mycket snö kvar i dag som det var igår .. tyckte jag det såg ut som ...nu hoppas jag på att få se solen i morgon som kan ta lite på den förbaskade snön som envist biter sig fast

Helene sa...

Heja våren ja = ))
Roliga texter till bilderna !!
Ha en bra dag.
Kram Helene.

AnnaKK sa...

Ja, heja våren!! :-D

Jag tyckte inte att det var nån sån här igår, men när jag nyss skrev ihop ett blogginlägg så insåg jag att det ju faktiskt var det iallafall. :-) Tur att man kan vara efterklok nångång! He... ;-)

När det kommer till pass- och körkortsfoton och dylikt, så ser jag aldrig det minsta klok ut på dem... :-(~ Och giltligt pass har jag nog överhuvudtaget inte haft så här långt under det här årtusendet...?

Fröken M sa...

Jag kollade på skatteverkets hemsida :) En perfekt överraskning sådär på måndag kvällen :) Kram

mammakero sa...

"Kaj-sa har anmält sej till otrohetssajten..." Dagens flin gav det mej!
Så kan det går NÄR haspen är på har jag en historia om! En historia berättad av en som bor på en av mina brevbärarturer och som handlade om honom när han var liten och busig...!

soffie sa...

japp kyrakn var en av dem jag fotade på vägen till Bollebygd;)
verkar krångligt med pass nu men va knäppt att du ej får ha glasögonen på dem har du väl jämt annars,
Vi ses sen,

AnnaKK sa...

Tjo-Ho!!! Idag har det verkligen varit VÅR här!!! :-D

Trodde det skulle bli som igår, men idag orkade solen ta sej igenom molnen. Oj, oj, oj, vilken SKILLNAD!!! :-)

Anonym sa...

Än har vi varken pass eller visumtvång i Bohuslän !!