06 mars 2011

Yesterday...

 Solen går ner i väster. Klarälvens is ligger tjock. Skoterspåren på den vittnar därom. Inte en enda liten öppen vak någonstans i centrum i alla fall. Men snart kanske...Den 26 mars förra året kom sädesärlan hit i alla fall! Det är ju bara tre veckor kvar, kanske den har påbörjat sin flygning från Egypten nu? Hur lång tid tar det för dom att flyga tro? Men det tar nog inte tre veckor...de kan ju ta fågelvägen, hehe.
 Några andra fåglar som inte flyttar, men som håller på att leta bostad just nu är kajorna. De här flög in och ut under takpannorna på ett hus mitt emot. Jag vet inte vad de gjorde där, men jag kan tänka mig att de var på lägenhetsvisning! 
Roliga skuggor blev det när de flög! 

Idag ska jag baka på min fördeg som jag satte igår. Surdeg+vatten+dinkelfullkorn rördes ihop till en gucka, den har fått stå över natten. Få se vad jag häller i...recept har jag ju aldrig något. Vete Special blir det i alla fall, och antagligen pumpakärnor! 


8 kommentarer:

södersol sa...

WOOOW, vilken fräck kajbild!
Kanonbra!

Här ligger isen också tjock.
Jag tog mig en promenad på Kype igår och hade med mig bröd till änderna men inte en endaste pippi var där. Hela sjön var igenfrusen!
Fy va kallt det var i skogen men där solen lyste var det riktigt skönt. Varmt framtill men svinkallt baktill!


Det har kommit upp en grön stängel intill husväggen, va kan det va!
Snödroppe, kanske?
Jag ska följa dess utveckling varje dag...

Ha en go solig söndag.

mimmi sa...

Din bild på kajan .. den var super duper .. vilken skugga du fick fram här :)
Så du var i stan igår ser jag :) jag hade först tänkt att åka ner dit idag ..men jag ändrade mig .. det är något i kroppen som inte är bra känner jag .
Hoppas på mer plus grader nu så vi kan få bort mer av all den snö vi har kvar :)

AnnaKK sa...

Idag har det varit så mycket sport på tv och radio så jag har inte hunnit nånting!? :-D Tittade på delar av Vasaloppet, sov det mesta av 5-milen, och sen var jag ute och åkte med dottern (som övningskörde) och då lyssnade vi på inomhus-EM på radion.

Tror jag ska vila ögon och öron från sånt nu, och dega resten av kvällen här vid datorn. :-)

Helene sa...

Häftig skugga av fågeln = ))
Hoppas du har haft en bra helg.
Kram Helene.

Todayinsouth sa...

I wait for today.....

Peters bildmagi sa...

Vilken spännande bild det blev med kajans skugga. Bra jobbat.

i stora drag sa...

Här ser jag ju att du har kajor också! :)
Bilden blev jättehäftig!
/Pia

mammakero sa...

Vi har så fruktansvärt många kajor i vår stad, att det är en sanitär olägenhet, för att deras avföring är sprejade i alla träd och under dem med och det stinker redan nu. Tänk sommar och värme...