15 mars 2011

Smälta

Det som händer i Japan är ganska obegripligt för oss mig här i den norra delen av världen, vi som vill glädja oss mig åt snösmältning (och slippa härdsmältning) och vårtecken och sol. Men det är tufft att leva i en känsla och det är nog tur att i alla fall inte jag gör det. Sakernas tillstånd i Japan blir ju inte bättre bara för att jag inte kan ta till mig små tecken på våren. Kärnkraft har jag aldrig varit förtjust i, och röstade NEJ 1980...

Nu menar jag inte att jag inte tänker på detta i Japan, bara inte hela tiden. 

Idag ska jag ut och leta efter vårtecken i Stadsträdgården. Jag har bilder på samma buske (trollhassel) från 2009 och 2010. Jämförande studie för i år kommer snart i en blogg nära dig

 


6 kommentarer:

södertös sa...

Jag ser med spänning fram emot din trollhassels tillstånd per foto!

Cykla lugnt med HJÄLM!

mammakero sa...

Snösmältning JA!
Härdsmältning NEJ!
Jag knallade omkring 1980 med knapp på bröstet där det stod Kärnkraft NEJ TACK! på. Var för ung för att rösta då.

Dottern skickade ett SMS på väg till skolan, jag såg vitsippsknoppar i trädgården!! Direkt på morgonen hade hon fotat med mobilen för att visa mej hur mycket snön smält inatt!!

Eftersom jag själv inte lär komma ut och njuta av knoppar och töande, så väntar jag med spänning tills du kommer hem och skickar inlägget!

AnnaKK sa...

Du har så rätt så - man får inte låta sånt man ändå inte kan förändra ta överhanden, hur otäckt och skrämmande det än är... <:-)

Jag fick inte rösta om kärnkraften för jag var inte gammal nog för sånt då, men jag minns tydligt att det var Linje 3 som jag skulle ha röstat på om jag hade fått. Sen får jag nog erkänna att jag på äldre dar har haft svårt att se hur vi skulle klara energiförsörjningen i detta land utan våra kärnkraftverk... Men så fort det händer en olycka nån stans i världen så hoppas man ju ändå alltid att den ska innebära ett uppsving för satsningar på alternativa energikällor. Och den här gången tror jag faktiskt att många länder på allvar kommer att ta tag i problemen med kärnkraften.

Idag blir det till att ut och leta ännu fler vårtecken! Solen skiner så gott som nu! :-)

Mimmi sa...

Hoppas vi hittar några vår tecken där idag :)
Annars .. så får man väl bara vara glad över att vi har sol och att det då förhoppningsvis tär lite på all den snö vi har kvar :)
underbara bilder och jag längtar och längtar tills man kan komma ut och fota sånt igen ..men snart .. så är vi där :D

Maria Thorbjörnsson sa...

Ny adress
http://fotopunktmishalmstad.blogspot.com/
Maria

Maria Thorbjörnsson sa...

Ny adress
http://fotopunktmishalmstad.blogspot.com/
Maria