16 mars 2011

Mystiska figurer

 var det i Stadsträdgården. Jag vet inte vad det var för sort det här...Pratade gjorde de i alla fall! Lägg märke till att jag skrev DE. Inte DEM. Det är alldeles för många som väljer fel där. 
 
 Sen råkade jag skriva häromdagen att min favoritserie på TV just nu var Downtown Abbey. Så heter den ju inte, utan DownTON Abbey *rodnar*. Jag skyller på min hjärna, den lurade mig där, det var enklast att läsa ordet så. Tur att man har uppmärksamma läsare som snabbt som ögat skickar ett litet mejl! 

 

 
 Några till bilder på TROLLHASSELN 
Denna ovan är antagligen Hamamelis x Intermedia 

Den har använts som medicinalväxt, Ponds extract var en av alla blandningar:
Historien börjar med hur Theron T. Pond (1800-1852) - iblands sägs han ha varit apotekare, ibland kemist - såg indianer använda bark från trollhassel på blåmärken och sår, ett mycket gammalt bruk, berättade de. Pond övertalade en "medicinman" att lära ut konsten och 1846 hade de fått fram ett nöjaktigt utdrag på barken. Tre år senare bildades ett bolag och extraktet började säljas som smärtstillande och läkande medel i liten skala. Pond drog sig dock snart tillbaka, sålde sin andel i bolaget och dog, endast 52 år gammal. Han hade gett bolaget namnet Pond's Golden Treasure men kompanjonerna döpte efter hans död om det till Pond's Extract. 
(Lånat från SheNet) 

10 kommentarer:

i stora drag sa...

Jag har aldrig sett denna blomma på trollhasseln på riktigt, men tycker den är enormt fin! Och så kul att den blommar på vintern! På tal om "troll" så har vi en trollpil i trädgården.

Ryser också av alla felskrivningar av orden de och dem!
Lär de sig ingenting i skolan nu för tiden?
Ha en fin dag!
/Pia

mammakero sa...

Jag bara älskar dina pratbubblebilder! Av dina Marisaner så gillar jag dessa bäst! De är klockrena!
Om vi ska fortsätta störa oss på skrift, så finns han/honom som jag finner ytterst störande. De utelämnar honom och skriver han till allt.

Mimmi sa...

De mystiska figurer såg inte jag :)
De hade nog gömd sig för mig :)
Idag var det inget promenad väder .. så jag har varit inne nästan hela tiden .

AnnaKK sa...

Jag tycker det är helt okej att använda "dom" - särskilt om man ändå inte kan skilja på "de" och "dem"!! >:-]

Jag får ta mej tusan KLÅDA när jag läser texter där det genomgående används "dem", och ordet dessutom är felanvänt till minst 50%. RY-Y-Y-YS!!!

Dina figurer däremot inger enbart positiva vibbar! De är alltid lika söta! :-D

Anonym sa...

Svårt med svenskan. Tycker att journalister (ursäkta mig min dotter om du läser detta) fuskar alltmer. Glömmer använda lilla ordet "att" alltsomoftast, skriver "bägge" i stället för båda och kan inte skilja mellan "före" och "innan". Och mycket, mycket mer. Är det detta som kallas utveckling av språket.
Det är, typ, ganska grymt, typ.

soffie sa...

måste åka ner å kolla in den blomman har aldrig sett en sån,
må gott

Helene sa...

Vad fin trollhasseln var i närbild !!
Hoppas du har haft en fin dag.
Kram Helene.

Helene sa...

Kikar in ( igen ) och önskar en fin torsdag.
Kram Helene.

jennifer sa...

vilka konstiga växter du har!

AnnaKK sa...

Ja, mer exakt än den väderleksprognosen man ser utanför sitt eget fönster i just detta nu - det blir det inte! ;-) Kan dessvärre konstatera att SMHI nog ändå inte är helt ute och reser med sin... Visserligen snöar det inte än, men molnen blir tätare och tätare och det är är ganska råkallt. Hua... :-(~