13 januari 2011

Aldrömmar

För två år sedan, den 14 januari var det inte så mycket snö. Inte så kallt heller och alen började blomma. Det kanske den har gjort i år också, jag har inte varit nere vid sjön på länge. 

Idag är det Tjugondag Knut och julen ska ta slut. När jag var liten var det aldrig tal om någon som hade julgransplundring, den första jag var på var för några år sen hemma hos en kompis, vi hade fiskdamm och lekar och drack vin (vuxenversionen av plundringen) :-D

På tal om Knut kommer jag att tänka på en ramsa som min pappa lärde mig:

Knut satt bakom en knut och knöt en knut, då kom Knut och frågade: Vad gör du, Knut? Jag knyter en knut, sa Knut och så var den knuten knöten. ;-) 

Det finns säkert varianter på den här också. Jag har alltid varit förtjust i ramsor och att lära mig sånt utantill :-D Det är väl sånt som kommer att sitta kvar längst inne i hjärnvindlingarna. När man inte längre minns vem eller var man är så kan säkert nån säga: Du, säg ramsan om Knut och så kan man den ;-) 

Idag är det kallt igen. -8 var det i morse, nu kanske det är lite mildare, men jag har ingen lust att gå ut när det är så kallt. Det spelar ingen roll att solen skiner. Fåglarna kvittrar visst (har jag hört rykten om från nån som hört dom), de känner väl av att det är ljusare ute. 


3 kommentarer:

EVA / whiskyochchampagne sa...

Ja virklusten åker lite hit och dit...hihi ! Men när det blir ljusare blir likosm allt lättare och roligare igen...

Har bokat den boken du tipsade om häromdagen på biblioteket, så nu är det bara vänta...

***
KRAAAM EVA

AnnaKK sa...

Hejsan!

Jag och dottern var i Kristianstad i morse (hon hade tid på tandregleringen nu igen) och där fanns VÅREN!!! 8-)

Vi anlände till stan precis samtidigt som solen gick upp, och det var så himla vackert!!! En timme senare var det flödande solsken och det kändes nästan lite ljummet (fast att det fortfarande var nån minusgrad - iallafall enligt temperturmätaren i bilen). Snölagret var inte så tjockt där, och på sina ställen kunde man ana barmarken. Och fåglarna kvittrade, och det riktigt skar i hjärtat att behöva åka hemåt direkt (för dottern skulle med ett tåg, till skolan). Och här hemma har det så klart inte varit nån sol alls idag (heller)... <:-)

Men det ingav ju lite hopp iallafall! Kanske det blir lite sol här imorgon istället!? Håller tummarna. :-)

mammakero sa...

Synd att skatan var i skuggan och lite skymd av något, annars var bilden perfekt! Varenda fjäderpenna (eller vad det hette nu igen) syntes!
Det objektivet är underbart för porträttfotografering! Bakgrunden får så fin bokeh... ett favorit objektiv. Bara sigmazoomen som jag älskar mer...! Bra köp!