13 januari 2011

Tipp, tapp...

 Tjusiga huggtänder från mitt balkongtak..
 Fast grannen har större istappar än jag...det är alltid vitare på andra sidan, eller hur det heter ;-)
 Och jakten på den perfekta flygande skatan går vidare...här flyger han in i ett mörkare avsnitt, så bilden är inte så jättebra. Men lite tjusig ändå.
Det är betydligt enklare när de sitter stilla! 

Och jag går i väntans tider...på ett objektiv, ett 50mm f1,8. *kom till matte* ;-) 

7 kommentarer:

Lambergsfrua sa...

Skator är synnerligen vackra fåglar - och jag tycker nog att du har fått flera riktigt lyckade foton på dem. Men jag förstår att du söker den ultimata perfekta bilden;)

Jag har pysslat lite med den bloggen, som jag ombads göra. Det är ingen väninna till mig utan en f.d. elev från min tid som speciallärare. Då var hon en blyg, tystlåten tös, som helst ville gömma sig under en filt - och så stammade hon.
Idag är hon en vuxen kvinna, som närmar sig de fyrtio, gift och har två barn varav den äldsta har ADHD. Hon är anställda av kommunen som assistent åt honom och får avlastning dessutom.
Jag har inte hört något om eller av henne på åratal, men hön hittade mig på facebook och tog kontakt.

Jag blev självklart väldigt glad för det initiativet. Och nu följer hon min blogg.

Självklart ställer jag upp och hjälper henne att starta en egen blogg, när hon nu ber om det. Alla sådana initiativ ska uppmuntras, tycker jag.
Du ska få adressen sen. Jag vill bara se att hon kommer igång ordentligt först

Jag måste väl också tillstå, att mina ansträngningar i att ge tösen de grundläggande kunskaperna i skrivning kanske inte riktigt nådde ända fram...
Ha det gott!
Kram,
Lambergsfrua

mimmi sa...

Ja tänk att man alltid tror att det är bättre hos grannen ;) men som vanligt så brukar det bli så att det nog var bäst hemma :)Det blev ju en ganska bra bild på den flygande skatan .. synd bara att inte solen lyste på den för då hade du verkligen fått till en riktig kanon bild .. för bilden var ju bra det var bara vädret som gjorde att man inte fick den lyster i den :)

Lambergsfrua sa...

Yvonne!
Nu har min vän/f.d elev kommit igång med sin blogg. adressen är
mariablickersblogg.bloggplatsen.se
om du vill länka till den. Jag tror hon blir glad för all respons.
Varm kram,
Lambergsfrua

Susanne sa...

Du kommer att älska objektivet, det gör jag med mitt i alla fall :-)

Svar: Kaka beställd...vänta, jag knölar in den i cd-facket här.... :-) så kanske jag kan bifoga den i ett mail sen...hehe.

Helene sa...

Va fint det är med istappar !!
Ha en mysig kväll.
Kram Helene.

jennifer sa...

åh vilka istappar! gud vad kul med ett 50 mm!! det ser inte mycket ut för världen (själva storleken på objektivet, det är ju ganska pluttigt) men åh så mycket fint man kan få av det :D

soffie sa...

va fina istappar å skatan äår en vacker fågel,idag diskuterade jag å Lotta stolpar vi funderar på om det kommer bli mycket runt omkring kroppkärrsjön ååå va roligt det ska bli men va länge det är kvar än,