31 januari 2011

Promenaden igår del II

 Det fanns ju en del fina saker att fota igår på min promenad. Som de här röda bären som jag inte har en aaaning om vad det är för sort. Bilden har fått lite behandling i Photoscape i funktionen Watercolor pencil som jag är förtjust i ;) 
 Den här bilden var nästan helt osynlig när jag först fick upp den i datorn, den hade överexponerat nåt så enormt. Men - det var någonting hos den som jag fastnade för i alla fall. Så jag motljusade den x antal gånger och då framträdde ett motiv som jag tyckte om. Ingen bildkvalité direkt, men som den konstnärssjäl jag är så ser jag mer i den än bara en "bra bild". 
 De här stackars gässen (ankorna?) verkade lite skrämda av en flock människoungar som skrikande rusade fram och tillbaka på 4H-gården! 
Då är det skönare att sitta hemma och lukta på blommorna...och titta på när ljusen brinner ner. Detta är tre ljus från början som har smält ihop och bildat en treenighet. Helig eller inte kan väl vi låta vara osagt ;) Men det är trevligt att sitta och titta på när det sakta rinner stearin ner på fatet. Det är bättre än tv! :)

4 kommentarer:

mimmi sa...

Det är så himla gott att komma in och ta kaffe efter en promenad ute :) det blev ju ganska så häftiga bilder från din promenad ... och visst blev det bra det foto som du la mycket motljus på ... nu skall vi snart åka till segerstad ,, hade vi tänkt oss .. så vi skall åla vid 12 tiden ..det blir nog inga djur vi får se där nu under vintern .. men det kan vara roligt att få se hur det ser ut nu också :)

Söderdam sa...

Gäss på dig! Kan det röda bären komma ifrån busken med vita bär som vi som barn brukade smälla?
Hm, fråga en botaniker!

Imorgon en ny månad....Februari, det går sakta fram emot sköna MAAAAAAAAAAJ!

Ha en go måndag, den sista i januari!

AnnaKK sa...

Åh, att du överhuvudtaget hittar bär som fortfarande är röda!? Det enda röda jag har haft här tidigare i vinter är äpplen och nypon, men de är allt annat än röda nu längre. Vad det är för bär vet jag inte...? Ska jag gissa så drar jag till med giftfläder, eller vad de heter. (Ja, de har nog ett annat namn, men man säger ofta giftfläder om dem för att busken är lik en fläderbuske men bären är giftiga - hur giftiga, vet jag inte heller...).

Gillade förresten hur du hade bildbehandlat det fotot - blev en praktfull tavla! I positiv bemärkelse, alltså. :-D

Vad kul att t o m sparvhöken har låtit sej fotas i björken nu! :-) Jag fick förövrigt inte ihop alls många fåglar vid min räkning igår - typ en bråkdel mot ifjol... Men, men... Det är nog det som är trenden den här vintern, tyvärr.

Undrar om inte gässen är ankor, förresten!? Gäss brukar aldrig vara blåa (egentligen gråa, alltså). :-)

Helene sa...

Fina bilder.
Jag tänker fota lite på min promenad idag.
Ha en fin måndag.
Kram Helene.