26 januari 2011

Yla mot halvmånen?

 God morgon! Om man nu kan kalla en morgon god när termometern visar en helvetes massa minusgrader? Jag tror jag ska hålla mig till en annan vädermätare jag har som just nu visar 14,9+. Visserligen i Fahrenheit, men det känns ändå trevligare! (Jag lyckades pilla fram Fahrenheit på den och nu har jag inte lyckats ändra än ;)

Men det var vackert i morse när solen gick upp och månen gick ner. Här händer allt samtidigt! Solen går upp i öster och månen går just nu ner i söder. 
Och ett flygplan korsar himlen på väg mot...tja...Köpenhamn? Eller Göteborg kanske? Jag slipper i alla fall sitta däruppe och ta en drink ha hjärtklappning! För flyga är inte kul :(  
Jag önskar det fanns ett sätt att transportera sig på som var lika lätt fast inte lika ångestframkallande. Teleportering kanske? :D 
 "Jag niger mot halvmånens..." nej, vänta nu! Nymånen var det väl? 
 Här är min lilla plats på jorden just nu där jag har bra utsikt över vad som händer på taket mitt emot! (Bilden nedan alltså, jag sitter inte på månen!)

Nåja, jag ser ju lite mer också. "Min" björk t.ex. där det just nu sitter en kråka. Det blir ingen bild på den idag, tror ni har sett den förut ;) Men den hälsar så mycket! 

5 kommentarer:

AnnaKK sa...

Det händer verkligen mycket utanför ditt fönster - och din datahörna är ju jättemysig. :-) Kan man inte säga om min, för jag har bara en vägg bakom skärmen - men å andra sidan är det ju lättare då att koncentrera sej fullt och fast på vad som händer på skärmen, förstås! Utanför köksfönstret såg jag däremot ekorren tidigare i morse. Najs!! :-)

Det är förresten inte bara minusgrader här, märkte jag nyss när jag var ute en sväng med hunden, utan även så där äckligt råkallt. Fuktigt i luften, som även har vissa inslag av snöflingor... Blärk!!!

IKEA i Älmhult är inte i första hand varuhuset, kan man säga om man vill göra det enkelt för sej... :-) Det är ju centrallagret och huvudkontoret och fotostudion och testlabbet och det ena med det tredje. Och IKANO-banken! Jag känner massor av folk som jobbar på IKEA (och pp IKANO), men inte så många som jobbar på själva varuhuset. Däremot känner jag inte inte Ingvar Kamprad - men maken har faktiskt "pysslat om" hans skog vid några tillfällen. :-D

Lambergsfrua sa...

Jättefina bilder på månen! Planet var nog på väg till Köpenhamn. Om det kom från Karlstad, alltså. Det finns ingen, som flyger till Göteborg härifrån, tyvärr. Jag säger tyvärr, eftersom tågen till Göteborg för närvarade inte är mycket att lita på. Inte nån annastans heller för den delen;)
Ha det gott!
Kram

mammakero sa...

Det är fördel att spana på fåglar och månen när man bor på 3e våningen tror jag. Fast det bästa är att ha ett fönster att titta ut genom....! HAHAHA!! Jag blev lite inspirerad. Så jag ska sätta ihop något om min dataplats!
Mycket fina månbilder, den sista är underbar!! En riktig drömmarmåne!

mimmi sa...

Du får hälsa tillbaka och tala om att han skall flyga lite närmare din balkong och sätta sig nästa gång :)
Det var tur att du skrev att det inte var månen som var din plats .. jag började att funderar på vem du var när jag läste de första rader :)
det var kanon fina bilder på månen . och ja .. alla var kanon fina :)

Chris sa...

Härliga månbilder!