16 januari 2011

Hackspettsfoto

f5 iso400 
 Hackspettsbesök i lönnen som står ungefär 100 meter från min balkong. Här fotade jag med Nikon P90, 24x och har sen beskurit bilden. Det var inget idealväder för kameran, den protesterade vilt och ville inte hitta något bra läge. Jag försökte att dra upp isot lite, men det blir lätt för grynigt då. Men jag gillar Nikonen just för att det går att zooma in långt med den. 
Sony 200mm f7 och iso800. Rätt mycket beskuren också. Det blir inga bra bilder på så långt håll och i dåligt ljus :( Fast isot var högt så ville kameran ha en rätt lång slutartid (1/50) och då blir det inga bra bilder med full zoom... 

Nu väntar jag på mitt 50mm objektiv. Men det kan man inte fota hackspettar i nåt träd med. Om man inte klättrar upp i trädet vill säga ;-) Och det tänker jag inte göra!

8 kommentarer:

Lambergsfrua sa...

vad roligt att se dina experiment med kameran. Jag tycker nog att de foton, som du visar, blev riktigt bra - men jag förstår att du försöker uppnå den perfekta bilden;)

Ha en fin dag!
Kram,

mimmi sa...

Jag tror du fick besök av fru hacke :)jag ser inget rött i nacken på den ..vi hade besök av båda herr och fru hacke idag ..men inte samtidigt .. jag tror inte riktigt att de kommer överens just nu ;)

Vintertrött i söder sa...

Så söt hackspetten är!
Snart kommer nog din vråk för att fånga någon liten bofink. Då får du vara snabb med kameran!

Ha dä gött mä "boxlinimentet", det lindrar vinterplågan.

jennifer sa...

det skulle väl se kul ut om du klättrade upp i trädena efter fåglarna? ;)

soffie sa...

va fin hackspett ,det måste vibrera i skallen på dem så som de hackar jämt:9
drömde om stolpar i natt jisses va vi leta du och jag:)

mammakero sa...

Jag tror inte jag kommit en hackspett så nära som du gjorde här!

Helene sa...

Vilka jättefina bilder du tar !!
Ha det gott.
Kram Helene.

AnnaKK sa...

Har du beställt ett fast 50 mm´s? :-)

Maken och jag såg en lite rolig grej när vi var ute och körde bil i lördags. Det kom en rovfågel svepandes tvärs över vägen strax framför bilen - troligen en sparvhök. Innan vi hade passerat hann vi se vad den hade tänkt göra: Det satt nämligen en hackspett en bit ner från toppen av en el- eller telestolpe intill vägen, och rovfågeln hade tänkt slå den - men ångrade sej i sista stund, när den väl insåg att den skulle krascha in i stoplen!? Det såg riktigt kul ut!! Tror den snuddade vid hackspetten, som inte verkade ha märkt nånting - men sen hade vi passerat så jag vet inte om hackspetten tog till flykten eller satt kvar... Men rovfågeln seglade iallafall vidare... :-)