29 januari 2011

Walking on sunshine!

 Jaja...jag har förstått att det är lite B att fota pensionärer bakfrån. Men dessa hade inga rullatorer utan stavade glatt på! Mannen hade en (hemsnidad?) käpp medan frun hade gåvänliga gåstavar. När jag skulle gå förbi dom var det inte lätt att välja väg. Mellan, till höger eller till vänster? Skulle jag gå mellan dom blev dom nog rädda, så jag körde om dom till vänster när det kom en liten lucka! :)
 Och bananhögen växer...
 Här hittade jag en isbrant som heter duga! 
En hel bergvägg som är istäckt! Kanske man kan hitta en sån där infrusen isman (Ötzi) som dom hittade i Österrike?! Eller Bigfoot kanske bor där bakom nånstans? Jag ska undersöka saken mer i morgon och ha med mig en annan kamera :) Nu var det bara Lilla Blå som var med mig ute på promenaden. Det var ju någon plusgrad här förut och soligt så jag vågade mig ut en liten sväng faktiskt. Vår är det väl inte än på långa vägar, men det smälte lite i snödrivorna i alla fall!

9 kommentarer:

mimmi sa...

Det var ju bra bilder du fick från din promenad ..jag får säga att jag gillar din pensionär bild ;) Den is väggen vill jag ha lite färg på tror jag .. så ta fram karamell färg så kommer jag och hjälper dig att hälla ut det över den stora fanatiska is vägg som du hade hittat där :)

Unknown sa...

Ingen dålig isvägg som du träffade på och pensionärsbilden är riktigt bra.
Ha en bra fortsättning på helgen!/SA

i stora drag sa...

Hmm, ja jag undrar vad de skulle tänkt om de visste att de fanns ute på "nätet"? :)
Vilken massa is det var där!

Svar: Femuddingen är inte så märkvärdig, blommorna små, kanske 1 cm i diameter, men den är ju rätt söt ändå!
Hoyor har jag aldrig haft, men de är ju jättefina och många sorter finns det visst. Men jag inbillar mig att alla droppar kletig växtsaft?
Kul med fler lite blomstertokiga!
Ha en fin kväll!
/Pia

Unknown sa...

Flotte bilder fra en flott vinterdag. Jeg sakner fortsatt solen. I dag har vi hatt uvær her.

Ha fortsatt en fin helg!

AnnaKK sa...

Go´dagens!

Jag hoppas det blir solsken här idag - så man får nån slags kompensation för kylan! Men just nu är det dimmoln...

Det var bökigt att räkna fåglarna från fönstret, så jag gick ut för att komma några meter närmare. Då var det plötsligt lättare att räkna RÅDJUR!? Helt otroligt... Man ser väl nästan aldrig några rådjur här, och nu var jag alltså till och med ute när det kom två stycken gåendes på grusvägen och rakt mot mej. Och kameran hade jag inte tagit med mej ut, eftersom jag bara skulle räkna fåglar! Hå-hå-ja-ja...

Roligt nog hade maken också fått syn på dem inifrån huset, så han hade faktiskt varit och hämtat min kamera och tagit några foton. Som dock inte blev bra - men det var ju roligt ändå att han iallafall försökte! :-) Jag stod som fastvuxen i marken där ute övertygad om att jag skulle skrämma bort den om jag rörde mej minsta lilla. Hade dem på mindre än 10 meters håll utan att de såg mej eller kände vittring.

Jag gillar FOTO-tidningen på grund av att deras reportage handlar mer om yrkesfotografer och bildkonst, än om fototeknik och bildbehandling. Det är intressant att läsa om hur fotograferna jobbar och hur de har tänkt när de har gjort sina projekt och så där, tycker jag. :-) Upptäckte förresten att jag redan hade läst de här tidningarna jag köpte igår... Var så säker på att det var först 2008 jag började låna FOTO på bibblan, men antingen låg årgång -07 kvar i tidningshyllan det året, eller så var det helt enkelt -07 jag började bli så här fotointresserad!? Åren går, kan man säga!!! ;-)

Ha en fin dag! :-)

Anonym sa...

Kanske jag ser likadan ut bakifrån? Med en krycka när jag går? Förresten - undrar hur man definierar en pensionär? Kan det vara klädvalet, eller hållningen? Färgen på håret? Fast ibland är det svårt. Min man blev gråhårig före femtio år. Min morbror i 30-årsåldern. Vissa 20-åringar har en hållning som en 90-åring. För att inte tala om klädval! Tror att dansare blir pensionerade från 55 år. Och så har vi alla pensionerade tidigare statsråd och riksdagsmän och kvinnor. Som kan få härliga, saftiga pensioner från fyrtioårsåldern. Så det går att hitta pensionärer med ett tidsspann på ett halvt sekel.

Fina isbilder! Fast otäcka. Jag har fått is-skräck av olika anledningar.

AnnaKK sa...

Nu har jag varit ute och räknat igen - denna gång MED kamera! (Aldrig göra om samma misstag två gånger, typ! ;-) He!). Fick nu med två stycken stjärtmesar i fågelräkningen - vilket heller inte är kreatur som syns här varje dag (eller ivarjefall så ser inte jag dem så ofta). Den ena ville dessutom gärna vara med på bild. De är så himla söta!! :-)

Och underbart solsken är det!!

soffie sa...

wow vilken isvägg,
å vilket härligt väder det varit idag,
må gott

Anonym sa...

Härlig bild..hoppas du inte skrämde dom=)

OJ vilken isvägg..häftig. Ja det är väl ett tag till VÅR kan jag tro.

Attans att du aldrig kan få en bild på bananätaren!

Ha en goo dag..kramen Ninni