28 januari 2011

Gissningslek!

 Ja, vem tror ni det är? Han vänder inte sin vackraste sida till här om man säger så ;) Det ser ut som en lämmel, men jag tror inte dom kan klättra så här högt! 
*
*
*
*
*
*
 *
 * 
 Jaaaa! Pyrrhula pyrrhula! 
Domherrar hölls i burar på 1700-talet och var kända för att kunna läras att härma flöjtmelodier! Om jag skulle ta och....nä...det ska jag inte ;) Den får sitta kvar i björken! 
 Det är många som gillar björken här utanför och det är tur att vi gillar olika! Gulsparv till vänster och skata till höger. Skatan höll på med nån slags "dans" en lång stund. Dansen bestod av att den knixade med stjärten och sen spanade runt. Det var väl nån slags kontaktskapande...men den enda närkontakt den fick var den lilla gula prylen här. Men den satt länge stilla och beundrade skatdansen! 
Jag ska koka plommonsylt! Av 37 plommon. Man ska vara noga med att räkna dom så man kan fiska upp 37 kärnor ur den färdiga sylten. Tänk om jag bara hittar 36! Uuu...törs man äta den då... :D

Och ikväll är det handbollssemi med Sverige mot Frankrike! Går dom vidare tro? Ja, Sverige alltså ;) 

8 kommentarer:

Thorbjörn sa...

Domherren håller världsklass!

AnnaKK sa...

Aha, det är hos dej de är, domherrarna!? För här är de iallafall inte längre. Saknar onekligen deras färgprakt - de livar upp i träden när de kommer och hälsar på. :-)

Bit nu inte i nån saknad kärna så du får tillbringa kvällen hos jourhavande tandläkare, i stället för framför storbildsskärmen! Heja Sverige!!! :-D

mimmi sa...

Ja någon går vidare i alla fall ;)
Jag har också sett hur skatan knixar och håller på mer än vanligt nu :)
Domherren har varit här ett tag .men nu är det några dager sedan jag har sett till dom ..

Söderkråka sa...

På tal om fåglar, igår när jag spanade ut genom Fias köksfönster kom en kråka och satte sig i den höga björken utanför hennes fönster. Det må jag säga, det var den största och fetaste kråka jag någonsin sett! Den var bautastor
gissningsvis med en vikt på minst
7 kg! Minst 40 cm hög och fet som en välgödd pingvin!
Det är väl alla hamburgerrester som folk slänger hej vilt omkring sig som göder dessa pippin.

Kanske får småfåglarna ta för sig också? Visst är domherren en av våra finaste fåglar!

Hoppas att Sverige vinner sin match. Heja, heja de blågula!

AnnaKK sa...

Go´morron!

Mmm, det var ju lite trist att Sverige inte kunde vinna över Frankrike - men det är ju inte för inte som den nationen redan sitter på alla tunga titlarna. :-) Hoppas bara inte killarna brände slut på allt krut, så de inte har nåt kvar att ge i bronsmatchen imorgon... De vore så väl värda en medalj!! :-)

Jag tror Nollan har stängt för fler deltagare i sin Tema52-utmaning. 8-10 stycken tror jag hon ville ha, och nu är vi 11. Man ska nog inte vara fler än så för att orka kommentera varandras foton, för feedbackdelen är lika viktig som deltagandet i den här utmaningen. Men inget hindrar ju att nya temagrupper bildas - Mimmi verkade ju också intressserad, så ni två kanske kan starta upp en!? :-)

Nu ska jag till jobbet, och sen gäller det att hänga på låset till bibblan vid 10 för det är tydligen idag de startar sin tidskriftsutförsäljning!

Anonym sa...

Såg minsann att det var en domherre..sitter många hos grannen, för hon bjuder på gott käk=)

Hur gick det med sylten..fick du upp alla kärnorna?

Ha en finfin lördag..kramen Ninni

♥ Carina ♥ sa...

Ja, nu vet vi ju svaret! Hur det gick för Sverige alltså.... Vi får hoppas på bronspengen :)
Kram & godmorgon!

soffie sa...

å Domherren är så vacker,nu ska jag ge mej ut på promenix,ha en toppendag å vi får hoppas Sverige tar bronset:)