10 januari 2011

Blåsig måndag

 "Det är måååndag morgon, och mitt huvud känns så tungt..." sjöng Povel Ramel i sin Gräsänklingblues. Men här känns det inte så tungt faktiskt, trots mina otroligt knepiga drömmar...Min dröm (sic) är att få sova en hel natt utan att vakna sisådär 17 gånger för att jag är törstig/drömmer/annat. ;-) När jag somnar om efter att ha vaknat av en dröm så fortsätter jag ofta i den, precis som om jag haft en reklampaus! :-D Tur att jag inte drömmer om reklam i alla fall. Men jag drömmer ofta om datorn och att jag läser saker här. Dags att ta en datapaus kanske? ;-) 
 På pausfågelfronten intet nytt. Här är det Hacke som satt en stund i björken och filosoferade innan han kastade sig ut i världen igen.
 Och Kråkan...han är en speciell person. Sjunger hellre än bra, som det heter... 
Men han kan dansa balett! 
 
Mina profetior om vädret igår slog ju in, få se om de håller idag. +3 och rätt soligt. Och blåsigt. ;-) Hoppas bostadsbolaget här kommer och sandar snart, för igår försökte jag mig på en promenad och det var halt här utanför vill jag lova...längre bort var det väldigt bra plogat innan och där var det nu bar asfalt. 
 
Nu ser jag solen titta upp och hälsa godmorgon! Jag kanske ska göra en solhälsning...

7 kommentarer:

Isgata på kvarteret Lugnet sa...

Hacke kan flyga men vi fotfolk får HACKA oss vidare genom snö och is.
Kanske "plogar" jag mig ner på stan idag....

Du kanske ska ta fram skidorna ifrån 60-talet.....med bambustavar
(dä va tider dä!)
för att ta dig en titt vid din udde, kanske ser du någon säl i fjärran?

Fröken M sa...

TACK ! Vinställen är två billiga historier från IKEA, men de passar ganska bra där på väggen ! Ha en härlig dag - även här ska vi hålla oss inne för att slippa bryta benen på alla isgator :)

Helene sa...

Här blåser det storm idag = ((
Trist väder...
Hoppas du får en mysig måndag.
Kram Helene.

jennifer sa...

hoppas det gick bra med solhälsningen ;)

AnnaKK sa...

Ungefär så har vädret varit här idag! Och det får gärna fortsätta så!!! :-D

Men all is är verkligen tröttsamt och besvärligt... Och det går INTE fort för den att töa... Man borde vara fågel och flyga fram över gatorna och trottoarerna!? :-)

soffie sa...

finá bilder på hacke:)
jag har inte kommit ut på promenad på 2dagar får ju abstinesbesvär ju så hoppas de har sandat imorrn då jag har tänkt mej ut på rasten:)

Pytteälgen sa...

dina fåglar är så fina.
Kan säga att jag bara sover o sover och vet inte om det är så mycket bättre. Är väl förhoppningsvis bättre än å vakna 17 ggr per natt. :P

Här fryser det på och blir pansar-is. Men ändå skönt när det blir plusgrader på dagen nu! :)