21 januari 2011

Må(l)ntäcke

Månen i morse var nog lite frusen, för den ville gosa in sig i ett molntäcke. Sen gick den och la sig efter ett hårt nattpass. Att lysa på människobarn tar hårt på krafterna ;-) Nu tar solen över dagskiftet! Men hu, vad det är kallt... -8 här nu. Jag tycker INTE om kyla, soligt eller ej. Plusgrader och slask är vad jag längtar efter ;-)
 Misstänksamma blickar mot fotografen ;-) Men mitt nya 50mm måste testas! Men att fota små barn är inte lätt. De far ju runt som illrar... 
När man bara är 1+ måste man koncentrera sig ordentligt när nåt ska göras! Och det måste man även om man är 50+ ;-)Jag måste träna på det här med porträttfoto. Blixt eller inte? Och bara 1,8f eller mindre...hmm.

Jag ska försöka trotsa polarkylan och ta mig ner till bibblan idag och hämta några böcker (en del Toro-bok till, Förgörelsen och en ny Mark Billingham). Just nu läser jag Norrlands svårmod av Therese Söderlind. En svårmodig roman som är suggestiv och mörk och passar mig alldeles utmärkt...Ska skriva lite om den när jag är klar med den.  

1 kommentar:

Ingen varg i söder sa...

Månen lyser klar och grann över Bellevue
Vargen ylar vid udden...
Fotografen ryser när hon hör
de hjärtskärande skriken ifrån en hjälplös liten hare där Ulven
har slutat yla......