14 januari 2011

En ny pausfågel!

 Ja, det är inte den här... ;-)
 Men den här lilla krabaten (Turdus pilaris) har jag inte sett i björken förut. Det är ju ingen ovanlig fågel, en björktrast, eller snöskata som den också kallas. Favoritföda är daggmaskar läste jag..hmm..då får den nog vänta ett tag. 
Och solen går ner allt längre västerut...Härligt, härligt... 

5 kommentarer:

Södertö sa...

God mörning!

Vilken härlig himmel, har du den utanför balkongen?
Tipp, tapp, snön smälter och det känns fantastiskt!
Snart är det vååååååååår!

AnnaKK sa...

Go´morron! :-)

Mmm, nog tycker jag att vi har fått en mer än tillräcklig dos vinter nu, så det borde vara fritt fram för vårtecken från och med åtminstone imorgon!? 15:e januari låter i mina öron som en alldeles utmärkt dag för våren att göra entré på - och den som söker ska ju finna, enligt det gamla ordspråket... :-D

Undrar just när man såg en daggmask sist...? Ibland kryper de ju faktiskt fram i snön, men det får nog vara i samband med ett rejält töväder så deras underjordiska gångar har blivit översvämmade...?

Susanne sa...

Svar: Ja du, mitt rör(l)iga intellekt har ett eget liv ibland :-)

Ha en skön fredag!
Susanne

mammakero sa...

Björktrasten har inte lika vacker röst som de andra trastarna utan de är väldigt gapiga och kraxiga, så Snöskata låter mer rätt... tycker jag! Vi har en hel släkt Snöskator i vår trädgård, de har funnits här i flera år. De älskar körsbären och röda vinbär! Även det lär de få vänta på!

mimmi sa...

snart .. så ser du nog en daggmask .. för nu är vi snart inne i Mars månad ju .. bara så där 45 dager kvar :)
en härlig utsikt har du i alla fall att trösta dig med under tiden ;)