17 januari 2011

Vår jakt på våren!

Eftersom det var hela 4+ ute så cyklade jag ner till stan för att möta MIMMI. Det var faktiskt asfalt för det mesta, även på en del cykelbanor (och där det inte var det får man ta det försiktigt). Men det var bra sandat! Här stannade jag och fotade vid älven. Lite vårtecken såg jag. Nåt litet grönt jox och en vårtrött maskros. ;-) Älven har ju inte gått upp, dit är det långt kvar, men det var vatten på så det blänkte! 
 Det är härligt när man kan se vattenpölar och speglingarna i dom! Här speglar sig rådhuset.
Och solen står högre och leker tittut bakom ett träd. Det var lite molnigt när jag åkte ner, men Mimmi kom med solen och sen följde den med oss på vår promenad i Stadsträdgården!
 Här är några som är ute och går, vilka kan det vara, tro? ;-) Lååånga skuggor än så länge, även mitt på dagen. Men vi är ju bara i mitten av januari än. 
 Björken liksom spänner bröstet och verkar njuta lika mycket av solen som vi gjorde. 
 Lite fåglar vid en fågelautomat är väl inget vårtecken direkt. Här har dom en rejäl matstation så stadspippina behöver inte svälta! Vi kunde stå c:a 10 meter ifrån och fota, men gick vi bara en meter närmare så ville de inte visa sig. Det fanns tydligen någon slags osynlig säkerhetsgräns under snön...
Vattendroppar är ju alltid ett vårtecken. 
De här bilderna är tagna med en Canon som jag fick låna av Mimmi och som hon hade fått låna i sin tur. Den tar fina bilder, men den verkade lite krånglig med inställningarna. Och att den stängde av live wiew hela tiden var ingen höjdare heller. Sonyn är lättare på det sättet tycker jag. Och jag väntar fortfarande på lilla objektivet...det kommer nog i morgon hoppas jag! 

6 kommentarer:

mimmi sa...

Haha .. så du tog på vår skugga när vi stod där .. ja ja .. det var ju ingen dum ide :)
Du fick en kanon fin bild på det trädet .. jag fick inte fram de färgar så på den bild jag tog .. jag skulle nog ha zoomat in lite mer :)
Det var underbart väder vi hade idag och i morgon skall det bli lika fint igen .. säger de..Det blev många fina bilder från dig idag :)
kram
ps tack för en trevlig fotodag :)

AnnaKK sa...

Men vilket fusk! Hade ni sol på er vårteckensjakt!? >:-I Inte undra på att fotona ser jättevåriga ut - jag blir så-å-å-å avundsjuk!!!

Är det gula kaniariefåglar också, vid fröautomaten??? 8-D

Var det en Canon-systemkamera du lånade? Stäng av live view och använd sökaren!!! Det blir mycket bättre... Eller iallafall en mycket goare känsla! Tycker jag... :-)

Men du använder kanske live view "till vardags" med din Sony? :-)

AnnaKK sa...

Svar: En av anledningarna till att jag valde 450D:n när jag skulle köpa systemkamera, var att det hade live view. Men jag har faktiskt bara använt den funktionen en enda gång, och då var det mest för att testa om den var nåt att ha! Vilket jag väl inte tyckte då, eftersom jag inte har använt den nåt mer... <:-) Nyare modeller har ju utfällbar/vinklingsbar skärm, och då kan jag tänka mej att man har rejäl nytta av det om man vill ta exempelvis närbilder ur knepiga vinklar. :-)

soffie sa...

härlig promenad ni tog er men jisses va vatten det blir överallt,fina bilder,

♥ Carina ♥ sa...

Va?? Det är inte klokt!! Är du på vårjakt??
Här ser man ingenting av våren kan jag säga! Det är alldelens för mycket snö i vägen....;)
Kram

Vårlängtare i söder sa...

Haha, vårjakt................så optimistiskt den 17 januari!
Allt för att undvika vintersammanbrottet! *S*

När den dagen kommer att DU sätter in ett foto på en tussilago, då ska jag hoppa högt av glädje!

I vinterns bistra tid
slut dina ögon
dröm dig bort till en varmare tid
en blomma så lockande skön
knäpp dina händer och skänk
vår skapare en tacksamhetens bön.

HALLELUJA!