13 december 2010

Boktips!

Vill du inte kunna somna om kvällen? Är du misstänksam mot människor på bussen som luktar konstigt och har jord under naglarna? Tror du på en makt som står över allt annat? Då ska du läsa denna boken!
De har alltid funnits bland oss - vampyrerna. I hemlighet och i mörker har de väntat på att deras tid ska komma, och nu är den äntligen här. Inom en vecka kommer Manhattan att vara utplånat. Inom tre månader resten av USA. Och inom sex månader: hela världen.

En boeing 777 från Berlin har precis landat på JFK-flygplatsen i New York när allting plötsligt svartnar. Kontrolltornet tappar kontakten med piloten och ingen aktivitet märks längre inifrån planet.

En specialistgrupp tillkallas för att ta sig in i planet eftersom man fruktar att ett livsfarligt virus har spritt sig. Eph Goodweather blir förste man att kliva in genom flygplansdörren. Synen han möter chockar honom: livlösa människor ligger kringspridda över­allt. Medan kropparna börjar transporteras iväg upp­täcker man emellertid att fyra personer fortfarande lever och verkar vara nästan helt oskadda. Men inget är vad det ser ut att vara...
(Texten här lånad från AdLibris) 

Igår gjorde jag misstaget att läsa den innan jag somnade...sen var det inte lätt att försöka sova med bilderna av zombieliknande varelser med en mordisk lust på blod så fort jag blundade. :P Men denna bok (som snart är färdigläst) är den första i en trilogi.

Jag tycker att del Toro (som också har skrivit Pans labyrint och Hellboy) har ett bra driv i berättelsen, det blir aldrig FÖR konstigt, liksom. Och inte heller lika pratigt som i Stephen Kings romaner (jag slutade läsa dom för rätt länge sen, orkade inte med de eeeeevighetslånga dialogerna...). Denna bok är en spänningsroman med övernaturliga (eller..?) inslag. Det är heller ingen romantiserad tonårsvampyrism som i Twilight-böckerna (irk, har läst en halv, det räckte. Starlet-vampyrer, inget för mig..)

Läs. Och ryys! Och vänta på att någon krafsar på din dörr...

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej där! Tror aldrig jag skulle våga läsa denna bok, hur spännande den än verkar....klarade nästan inte sova alls på flera nätter efter Ajvide-period.

Jag gillar din blogg. Fina bilder tar du verkligen o du skriver personligt!

Kram, Sofia