06 december 2010

Julbord på Ikea

Igår blev det julbord på Ikea! Efter att ha betalat den facila summan 79 kronor per person så fick man en stor röd klisterlapp där det stod dagens datum. Sedan var det bara att gå och välja och vraka bland delikatesserna på bordet! Det stod en skylt vid kassan att “på grund av att julbordet inte är komplett idag bjuder vi på kaffe och pepparkaka”. Men jag vet inte vad som fattades. Inget jag saknade i alla fall. Fast några grisfötter såg jag inte till, och heller ingen Jansson. Men det äter inte jag, så det kvittade. Mätta blev vi och efterrätt fanns det, ris a´la Malta. Visst föredrar jag hemrullade köttbullar på ett julbord, men detta var helt prisvärt!
ikea
Sill, gravad lax, ägghalvor, rödkål, köttbullar, skinka, prinskorv och potatis. Och lite vörtbröd med ekologisk Bregott!
röd
Nu blommar min röda fådda amaryllis! Jag köpte också ett par hyacinter på Ikea. Och hyllan “Hyllis”. Den ska jag försöka skruva ihop snart, men det är nog inte så komplicerat, den är inte så stor. Jag ska ha den på lilla toan, som också är en städskrubb ;) Det kan vara bra att ha såpa och sånt där på en hylla. Men för att den ska få plats får jag nog skruva bort handdukshängaren och toahållaren, hmmm… ;) Om man kommer in där själv sen? Mja…vi får väl se :D Man får backa in… ;)

Nu är det fortfarande nollgradigt här. Få se hur länge det håller i sig? Det skulle ju bli kallare i veckan igen enligt SMHI, men man kan ju hoppas att de har fel. Nu går det ju att andas lite lättare när man är ute. Kylan gör att det är jobbigt tycker jag.

2 kommentarer:

AnnaKK sa...

Hej!

Jag såg att IKEA annonserade om julbord, och tanken har faktiskt passerat genom skallen att om man nu inte kommer iväg på nåt sådant på en "riktig" restaurang så... För till IKEA ska man ju säkert nån gång till innan jul!? :-D

Köpte hyacintlökar häromdagen, men gav bort dem till dottern. Måste köpa fler! Och kanske en amaryllis också. :-)

mammakero sa...

Tänk att till och med IKEA har julbord!! Inte direkt det första stället som jag trodde serverade det på..