11 december 2010

De talar till mig!

Bilden nedan är inte tagen nu på morgonen, utan igår, då färgades himlen härligt rosa. Idag är den mer jämngrå och det snöar MEN, det är inte ens minusgrader, utan lite över nollan...Tänk om det kunde få vara den här temperaturen ett tag, och utan snö. Det vore en nåd att stilla bedja om, som det heter. Nu får man roa sig med lite pratbubblor. Jag tror jag vet vad de säger där uppe i trädet:
Här har skatan fällt ut landningsställen för att gå in för en snygg landning på den  (näst) högsta grenen!
Jäklar! Nu har de upptäckt mig! Hoppas de inte har nåt emot det, att jag står här INNANFÖR balkongdörren och fotar. För det blir bättre bilder genom glaset än när jag öppnar dörren. Vette tusan varför?
Här är två bilder på mina försök att fånga en flygande fågel! Mja...det är ju i alla fall fart i bilderna! :-D Jag såg ju Mitt i naturen häromdan med Brutus Östling och blev inspirerad!

Dagens ordspråk:
En svala gör ingen sommar.
(Svenskt ordspråk)

8 kommentarer:

AnnaKK sa...

Det kanske blir bättre bilder från insidan av fönsterrutorna, av den enkla anledningen att djuren skräms iväg när du öppnar dem!? ;-) Så brukar det vara här... Särskilt balkongdörren väsnas rejält när man öppnar, och det brukar inte ekorren tycka om... <:-)

Härliga pratbubblor! Och härliga foton!! :-D

Och väderleken... Ja, vi har nåt likande här och det känns SKÖNT!!! :-) Såg lite gräs intill husväggen när jag var ute en sväng nyss. Så kanske-kanske kan det bli en grön jul i år!? :-D

Anonym sa...

PS! Glömde sparvhöken... Jag har sett den ganska många gånger i vinter, och den står helt klart i den övre regionen på listan av åtråvärda fotoobjekt. Men den är så-å-å vaksam. En gång satt den i en buske ungefär vid ekorrmatlådan, så jag såg den genom köksfönstret. Men så fort jag gick fram till fönstret och skulle lyfta upp kameran och "skjuta" - ja, då såg den ju mej och pös iväg. <:-) Får kanske ta till ett Brutus-knep, och sätta upp sån där "spegel"-film på rutorna så de blir insynsskyddade!? ;-) DS!

/AnnaKK

soffie sa...

Brutus Östlings utställning såg jag på Naturum ifjol och blev verkligen faccinerad av hans bilder,Patrik som älskar pingviner fick den boken av mej i present där Brutus vackra foton finns.
ha en toppendag i snön

Pråligt Boråsvärre sa...

Din "färggranna" julklapp är inköpt, nyfiken? Vad kan det vara?
Håll utkik efter brevbäraren!

Helene sa...

Så fint du har gjort med fågelbilderna = ))
Ha en skön lördag.
Kram Helene.

mimmi sa...

Ha ha .. det var ett intressant samtal de fåglar hade :)
och det var jätte bra bilder :)
här får jag bättre bilder när jag öppnar altandörren än när jag fotar genom mitt fönster... nu skall jag snart gem mig iväg :)

Susanne sa...

Haha, stackare...har dins fåglar också börjat prata nu...

Svar: Jo, fred på jorden vore inte dumt, särskilt efter det som hände i Stockholm igår... suck.

mammakero sa...

HAHAHAHA!!! Jag skrattar åt dina pratbubblor! De är klockrena!
Så du har din surdeg i kuvös...?!
Vita damen du hade var jättefin! Hon borde få hålla i en tätväxande häng blomma, kanske en porslinsblomma?