02 december 2010

Pausfåglar

Att åka buss till den stora köpmetropolen här i stan är inte så lätt. Jo, det är det väl egentligen, jag bor för nära på ett sätt. Det är bara två km dit per CYKEL, men nu är det för kalllllt för att cykla så jag fick ta bussen härifrån ner till stan, byta buss och sen samma procedur åt andra hållet. Bara det blir över fem minus så ska jag plocka fram cykeln igen. Det kommer kanske att kännas rätt varmt! :D
Min amaryllis håller på att förbereda sig för utslagning! Inte visste jag att de hade ögon.. ;)
Två fina stänglar är det! Och blå himmel här ser ni!
Solen kämpar sig över hustaken i öster. På morgonen och eftermiddagen sitter det som mest fåglar i denna stora björk. Högst upp ska de sitta. Det värmer väl lite i solstrålarna kan jag tänka. Och jag kan vara inne och fota dom. Kul! Tänkte försöka fota nedanmånen (heter det så?) i morse, men det var så kallt för att gå ut på balkongen och experimentera, så det fick vara. (Den där vita strimman är kondensröken efter ett flygplan) 
Någon sorts små fåglar i trädet...det blir mycket motljusbilder nu :D
Min nya leksak...Jag gillar frågespel, och det här verkade kul! Kan vara roligt att ha nåt som omväxling till mitt favvospel Retro! Rapport om när vi provat detta följer.

Dagens ordspråk:
Bättre en fågel i handen än tio i skogen
(Nä...håller jag inte med om..)

6 kommentarer:

Susanne sa...

Bättre en tia i handen än en tjuga i foten :-)

Kul med sällskapsspel, spelar det alldeles för sällan...

Susanne

mimmi sa...

Ja det är inte lätt när man skall åka buss..det är ju först framme vid våxnäs man kan ta bussen till OBS Bervik och det är lite för långt att gå i denna kyla .. för klarade man av att gå den biten så hade man nog också klarat av att cykla tror jag :)
Det ser ut som du har fått jätte bra utsikt över fåglar nu :) jätte roligt :) och din blomma .. den var ju jätte vacker :)

AnnaKK sa...

Jag tror inte jag vågar föreslå dottern riktigt ännu att hon ska ta bussen istället för tåget till och från skolan - men onekligen strular tågen mycket nu. Dock är förseningarna inte längre än att det fortfarande går fortare med dem än med bussen, men rätt vad det är så fastnar det ju säkert på spåret mitt ute i ödemarken... Moderna tåg tycks ju ha som norm att göra det!? 8-X

sinneskatten sa...

Retro det är väl kul! jag har det vid stugan och glömde ta med det hem över vintern, kanske ska investera i ett på spåret.

soffie sa...

Jag älskar amaryllisar jag har en med knopp i får se hur många blommor det blir på den.
Va fina bilder det va verkligen en frisk promenad jag fick idag på min rast,men vackert är det ,
må gott

mammakero sa...

HAHA!! Jag har hört att man kan ha öga för blommor, men aldrig om öga på blommor...