20 december 2010

Fjärilsdamen

I ren protest över denna fimbulvinter kommer här en sommarbild!

Fimbulvintern (av fornnordiska fimbulvetr = ”den mäktiga/stora vintern”) var i nordisk mytologi ett tecken på att Ragnarök obevekligen var i antågande. Ordet används även för att beskriva det kalla klimatet i Norden under järnåldern.

Fimbulvintern sades vara en vinter som varade i tre år utan någon sommar. Den hade trollats fram av Valand, som hade vinterviste i Finland hos Snö den Gamle.
(Lånat från Wikipedia)
Undrar var de här är nu? En del fjärilar flyttar faktiskt, medan andra dör och ytterligare andra övervintrar i nån springa.

Här är rätt mycket snö och det har inte blivit plogat ("vi prioriterar gång - och cykelvägar" säger Karlstads kommun, men det är inte sant!!)

Igår var vi ett gäng och åt julbord på Café August. Jag är faktiskt mätt än...även om jag inte är någon storätare som kan äta "bara för att det är gott" så åt jag en hel del. (köttbullar, prinskorv och en bit revbensspjäll. Och några potatisar och lite klet...och en liiiiten bit chokladkaka till efterrätt)

Nu ska jag springa ner i tvättstugan. Den ligger i ett annat hus så jag får klä på mig lite kläder som ytterskor och så. Men man får ju motion, och det är ju aldrig fel ;-)

6 kommentarer:

Helena Ljunggren sa...

Nu längtar jag om möjligt ännu mer till sommaren. Härliga bilder!

mimmi sa...

Men ojoj är du tvungen att gå ut också ;)
Jisses som jag längtar efter sol och värme när jag ser dina bilder ..det känns som en evighet sen det var så .. men man får verkligen hoppas att det inte blir som du skriver .. 3 år med endast vinter ..brrrrrrrrr

AnnaKK sa...

Då finns det hopp då, så länge det fortfarande är varma somrar!? :-) För det har det ju varit de sista åren!

Men jag får ju säga att just nu tvivlar jag starkt på att det blir nån sommar 2011... 8-X Det kommer ju att ta månader för all den här snön att försvinna - så jag undrar just jag, om det är riktigt snöfritt ens när det börjar dra ihop sej till kräftfest i augusti...?

Men först och främst ska man överleva julen! Here I go - mot mataffären!!! Pust... <:-)

Fröken M sa...

Åh va gott med julbord ! Vi missade ju "släktens julbord" på minken förra helgen eftersom vi var på semestern, men jag ser fram emot frestelse och köttbullar på julafton istället ;)

Susanne sa...

Gillar när du "protesterar" mot julen med fina bilder :-)

Boråsbo sa...

Ja, fy för den lede för detta vita.
Ser dig till höger i din blogg med den regklädda barnstatyn ifrån Borås. Hellre regn än snö!

Har ni i Karlstad några skulpturer av värde? Hm.....