14 december 2010

Halli, halo!

Jag gick ut en liten alldeles för lång sväng mitt på dagen, för jag behövde lägga på ett stort brev. Och då får man gå iväg några kilometer här...
(Det är inte stjärnor som syns på himlen, det är ispartiklar som far omkring)

Solen lyste faktiskt inte med sin frånvaro, men kallt var det lik förbannat...brrr..mina stackars lår! Visserligen blev jag väldigt varm om händerna, men vad hjälpte det mina lår? Man spänner ju benen också när man går på detta vita underlag, för man vill ju inte ramla. Det blir till att mera kasa fram liksom...

 Men:
när jag kom ut såg jag att det var liksom en ring runt solen! En halo! (klicka här)! Inte riktigt runt hela men rätt tydlig i alla fall!
Här syns det lite mer, det var väldigt mycket ispartiklar i luften, det var nog därför det såg ut så här! Vilken tur att jag tog med mig Lilla Blå...hade tänkt att lämna den hemma eftersom det var så kallt :D

Sens moral:
Gå aldrig ut utan kamera... ;)

9 kommentarer:

mimmi sa...

Hallå .. där ser du en av anledningarna till att man ALLTID skall ha en kamera med sig .. tänk om du hade missat att få bild på detta ..det var ju kanon snyggt!! är lite avis nu .. för detta var lite av en upplevelse att få se :)
Jag gillar din första bild också .. det var en väldig fin stämning i den :)

K.E. sa...

jag var till biltema i morrse och då såg jag detta fenomenet ..jag såg en stor och tydlig regnbåge..och det var som dimma i luften..jag försökte fota med lilla olympysen, men det blev inget bra....men det var väldigt snyggt att titta på..

Me, Myself sa...

Vet du att GT har vinterfototävlingar. Gå in och kolla. Du har stor chans att vinna med dina härliga foton.
Kram/Kaj

mammakero sa...

Häftigt!! Jag tror inte att jag sett det i verkligheten...
Min mor berättade att man kunde se ett stort meteorregn den 13 o 14 dec. Det skulle jag oxå vilja se!
Du har verkligen rätt, man bör inte gå ut utan kamera, för då hittar man alltid något intressant att fota!

AnnaKK sa...

Vad häftigt!! :-) Så såg inte solen ut här, men kallt s-tan var det!!! Kände vare sej fingrarna eller händerna när jag hade fotat klart där vi sjön i eftermiddags. Lite dumt förstås att lämna de varma goa vantarna kvar i bilen... <:-) Men de är trots allt lite klumpiga när det gäller att hantera den lilla kompaktkameran (som visserligen är stor för att vara en kompakt, men iallafall!).

Inte undra på att jag köpte mej en ELDSTAD sen, förresten! ;-) (Slank inom second hand-butiken, och hittade en så-å-å söt ljuslykta i form av en gammaldags kakelugn. :-) Min för endast 20 kr.)

♥ Carina ♥ sa...

Vad coolt!! Helt rätt! Kameran ska med i vått och torrt! Så talar en sann bloggare :)
Kram

soffie sa...

å va fint!jag såg ett sånt fenomen i vintras helt otroligt vackert var det,
brrr kallt ännu en dag,
må gott

Pytteälgen sa...

coolt!
Jag tycker faktiskt det ser ut som stjärnor även om du säger att det är ispartiklar!
Hade varit häftigt om det VAR stjärnor, med tanke på solen som är på väg ner. :)

AnnaKK sa...

Hejsan!

Jupp, det blir IKEA baklänges idag! (Dvs jag går in genom kassorna, så jag slipper traska genom hela skiten - för det jag ska ha finns i slutet av den långa vandringsvägen man annars får gå om man tar sej in via huvudentrén! ;-D)

Jag säger också smällebär. :-) Fick göra en Googling på snöbär, så jag var säker på att det var samma växt - och det var det.

Nu har det precis börjat snöa här - jag VISSTE det... Stånk!!!