21 december 2010

Månförmörkelse!

Jag var som vanligt uppe tidigt och såg då en stooor fullmåne i väster! Men snart började det komma moln runt den..men precis innan den försvann i molnen knäppte jag några bilder med Sonyn (inifrån köksfönstret, därav den usla kvaliten på bilden) Men det syns att solskuggan börjar falla på månen! Eller jordskuggan rättare sagt. Det finns säkert bättre bilder på den på andra sidor. Jag gick ut och tittade efter den vid halv nio, men då hade den försvunnit ner bakom skogen.
"I´ve been follow by a moonshadow..." sjöng Cat Stevens.
Ja, så sitter de nog och pratar inför våren. Hon har läst inredningstidningar hela vintern och vill ha en köksö och vitt, vitt, vitt. Han vill bara ha lugn och ro.

För övrigt anser jag att det bör bli mildare ute. -16,5 är inte människovänligt! Inte djurvänligt heller kan jag tänka mig. MEN - i natt kl. 00.38 blir det inte värre ljusmässigt i alla fall. Då vänder vi och går mot ljusare tider! Tyvärr följer ju inte temperaturen detta lika bra, det kan ju gå upp och ner i flera månader till...

4 kommentarer:

mimmi sa...

du fick se månen i alla fall och inte bara det.. du fick en bild lycko dig .. jag såg bara ett mörkt molntäcke först och nu när det hade försvunnit gick jag ut i kylan för att kolla ..men inte såg jag någon måne så det fick bli bilder på soluppgången istället :)

Moln över vattentornet sa...

Moonshadow, jo, jag såg när skuggan föll en bit över månen.
I några minuter kunde jag beskåda den men sen kom ett sjok dj-a MOLN över himlakroppen. Dessa förba....moln ligger som en slöja där än. Vadå snopet!!!!!!!!!!

Har även följt aftonbladets saijt men inte alls molnfritt där heller. Skit vare mät!

Anonym sa...

Ungefär det jag såg av månförmörkelsen också=)

Här är det nitton grader kallt..I Don´t Like...bläää.

Ha en gooo kväll..kramen Ninni

soffie sa...

wow att du såg den iallafall på Hammarö var det mulet då så vi missade den,
men tjohooo vi får skåla för ljuset som sakta återvänder till oss nu äntligen,
gonatt