07 december 2010

Övervakning?

Man kan ju undra vem det är som spanar på vem egentligen. Här sitter Kaj på mitt balkongtak och jag står i datarummet och fotar med Nikon P90. Den är faktiskt bäst på att fota genom fönster. Bättre än Sonyn alltså. Här har jag inte behövt zooma så himla mycket heller, det är väl sisådär fyra meter emellan oss eller nåt.
Han fluffar upp sig ordentligt för att inte frysa!
Men den lyktstolpen är populär...
Solen går upp...
...och ner. Det är inte många timmar den är över trädtopparna, men det är roligt så länge det varar! 

Jag åkte buss ner till stan förut (cyklar INTE!) och gick och lånade lite böcker. Jag har "slarvat" så med läsningen, det är inte alltid man har ro nog att läsa böcker. Nu hittade jag en Oates, Lilla himlafågel och Lars Sund, Colorado Aveny. Hoppas de är tillräckligt bra för att fånga mitt intresse. Men nästa år kommer det en del som jag väntar på. T.ex. Amanda Hellbergs nya bok om Maja Grå, Döden på en blek häst. Den ser jag fram emot att läsa. Och Minotaurförlaget har en del nya på gång också. 

För övrigt var På Spåret-spelet riktigt kul! Mycket varierade frågor, en del lite svårare, en del rätt lätta. Det är en liten dosa med till boken och den kunde man trycka på så den slumpade fram frågorna som var uppdelade i kategorier. Man fick själva bestämma hur långt man skulle gå och när spelet skulle vara slut, men det är ju inga problem. Det var roligt att spela iaf!   

3 kommentarer:

fotopunktMis sa...

Ja det gäller att ta vara på dom ljusa stunderna vi får per dag..
Ha det..Maria

mimmi sa...

Men vilka bra bilder du har fått på dom och jag gillar verkligen hur de pratar dina fåglar ;)
Ja det går fort nu ..man hinner knappt blinka så har solen gått ner igen ..men idag.. då hann jag frysa ordentligt innan jag kom in igen :)

soffie sa...

tycker Kajan har så läskiga ögon,skatan är mycket finare,
Kul spel det verkar vara,
;)