03 december 2010

Fågelpaparazzin

Igår eftermiddag fick björken besök av en annan fågel än de som brukar sitta där. Alldeles ensam på toppen var han:
Vem kan det vara?
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
Jo:
Hacke Hackspett! Som visade upp sig från alla håll till min stora förtjusning. Jag till och med öppnade balkongdörren och fotade en stund, trots kylan ;) Undrar varför de sitter högst upp i en jättebjörk och myser? Det kanske är lite varmare där uppe? Varm luft stiger ju uppåt... Eller vill de bara ha en bra koll på läget? Men de ser ut att ta det lugnt och koppla av. Ett fågel-relax-träd är det! :D

Och nu har jag fått ont i halsen :( Det var väl bara väntat, trötthet+kyla+för lite motion är ju ingen bra kombination. Nån gång i december brukar jag vara förkyld, förra året var det på nyår, då låg jag nerbäddad i soffan, så om jag är förkyld nu så kanske jag slipper att vara det då. Men det är så tråkigt. :P

Just nu är det "bara" -8 här...en klar förbättring mot -14 i alla fall...Men det är molnigt, så jag ser varken nedanmånen eller Venus..

Dagens ordspråk:
Vi kan inte utföra storverk här på jorden, vi kan bara utföra små saker med stor kärlek.
(Moder Theresa)

4 kommentarer:

mammakero sa...

Ja, Hacke Hackspett är ingen vanlig toppsittare!
Jag har huvudvärk, jag vaknade mitt i natten av migrän och den här gången har inte huvudvärken gett med sej än. Kan vara att det är axlar och armbågen som får igång huvudvärken.

Fröken M sa...

Som "god jul steeve - här får du en tv" fast det är nåt helt annat i paketet ?! Det gjorde en gammal sambos mamma för många år sedan - på ALLA paket ;)

AnnaKK sa...

Nä, så där brukar man ju aldrig se en hackspett - men ryktet om den nyinflyttade fågelporträttfotografen har väl spridit sej bland de bevingade!? ;-)

Nu har jag klarat tre lyft utan att vare sej tappa gässen i golvet, spilla eller bränna mej. Halleluja!!

Så tråkigt att du har blivit förkyld... Men helt klart är det ju bättre att vara det nu än till jul/nyår - om man nu alls måste åka på nåt sånt! <:-)

Krya på dej!!! :-)

mimmi sa...

Så du har också fått besök av Hacke :) De kommer fram mer och mer nu eftersom det har blivit så kallt . så de kommer då närmare bostäder för att leta mat.
Nu får vi verkligen hoppas att du inte skall behöva att bli sjuk igen ..
kramizz :)