08 december 2010

Litet kameratest

Det är ju väldigt..hmm..äähh..vackert ute nu, trots kylan ("bara" -8 här nu) så jag gick ut på balkongen för att prova lite: (Klicka gärna på bilderna så blir de lite större)
2s, iso64, f3,2
1/8s, f3,5, iso800 (nattlandskap inställt)
15s, f2,8, iso80.

Alla tre med ett ytte-pyttestativ. Sonyn var lite för klumpig för detta stativ och där behövs nog ett stadigare! :-D Men Panasonicen och Nikonen passar bra för det. Jag har beskurit bort en del av balkongräcket som kom med bara. Och ljusat upp lite grand.

Men själv gillar jag Panasonicens bild bäst...men ska man jämföra ordentligt så ska det väl vara samma inställningar på kamerorna...
Efter att ha pratat lite mer med MIMMI (och hetsat varandra till att fota kvällsbilder på balkongen ;) så provade jag lite nya inställningar med Sonyn. Iso200, 10 s och så fick den stå på en kruka. Så kom jag på också att om man ställer in vitbalansen på "glödlampa" så blev det bättre färger. Inte så där gula, som iofs kan vara rätt tjusigt, men det är ju inte så naturligt. Jag tyckte det här var bättre!
Här har jag beskurit bilden en del för att få bort en lyktstolpe som har den otrevliga vanan att stå framför trädet! (Det är den som fåglarna brukar sitta på). I morgon bitti ska jag prova med Sonyn igen och se om jag kan fånga morgonljuset. Om det blir något ;)

6 kommentarer:

fotopunktMis sa...

Helkul grej..måste testa..fast jag har bara en..hur gör jag då..fnissfniss..lite skoj i kalla vinterkvällen..ha der..Maria

mimmi sa...

Du får nog ursäkta mig .men bilden du hade tagit med din sony .det var den som var bäst ..det var mest naturligt i den bilden :) även om du tyckte att den med Panasonicen var bäst .. och jag skriver inte detta bara för att jag också har en sony ;)
men min smak är ju inte lika som alla andra . vi har ju olika som tur är :)Och tänk så gott .. man behöver inte klä på sig en massa kläder för att gå och testa med lite bilder :D

mimmi sa...

men woow det blev ju jätte bra och nu gav du mig ett tips .. glödlampa hm .. det skall jag testa .. men just nu har jag nattlinne på mig så jag får se hur jag gör om jag drar på mig kläder över det linnet :) för det skall jag absolut testa.. sen skrev du detta med lyktstolpen .. du har ju inne på photoscape under tools en clone stamp det kan du använda till att lura bort stolpar ..det gör jag ;)

AnnaKK sa...

Jag satt i bilen en stund vid stationen i Älmhult innan ikväll, och väntade på att dottern skulle komma med tåget från Växjö (sen skulle jag skjutsa henne till fotbollsträningen), och då roade jag mej med att fota folk och ljus och lite allt möjligt med kompaktkameran. Stöd mot ratten funkar ganska bra! :-D Men jag har inte tittat på fotona än, och det mest troliga är ju att de inte håller nån högre bloggkvalitet... Men det är kul att bara ha nåt att fördriva tiden med, och man vet ju aldrig... Nån gång ska man kanske få till ett sådant kvällsfoto så pass att det duger att visa upp. :-) (Men det där med att ha en slutartid på många-många sekunder har jag inte nått fram till ännu...).

Så sant som det är sagt att alla djur är intressanta, och inte minst rovdjuren egentligen. Men måste de vara just på min tomt, och på mina utfodringsplatser??? :-/ Kanske får göra en åtel av fläskkotletter (...) i andra änden av tomten, så kanske köttätarna kan hålla till där!? <:-)

soffie sa...

otroligt vackert har det varit men jag saknade solen idag,
va fina dina kvällsbilder är,
må gott

mammakero sa...

Den sista bilden är underbar! Alla är jättefina, det är så kul att du jämförde med de 3 kameror du har. Det var verkligen skillnad på vitbalansen. Egentligen ska du nog ha ett mellanting av de tre...!
Om det ska vara mest likt... Fast jag håller med att Panasonicen hade finast ljus! Det ser så mysigt och juligt ut!