04 december 2010

Helleborus


Min julros (Helleborus) blommar än! Det latinska namnet betyder ungefär "giftig mat" och jag lovar att inte använda den i nån gryta ;)

Det svenska namnet julros är en direkt översättning av det engelska namnet ’Christmas rose’. Enligt legenden fick Jesus en julros i gåva av en fattig herdinna vid sin födelse i Betlehem. Flickan var så fattig att hon inte kunde ta med någon gåva. Men en ängel kom och från flickans tårar på den snötäckta marken växte snabbt julrosen fram!
(Lånat från julrosor.se)

Hoppas min överlever här inne i värmen. Visserligen ska de tåla kyla, men -12 på balkongen tror jag inte jag ska utsätta den för ;) Nu får jag se idag vad det kommer för fåglar och sätter sig i "mitt" träd...en havsörn kanske? Igår satt där en nötskrika, men innan jag fått fram kameran var den borta :( 

Dagens ordlek:
Att ha brått lönar sig inte!

1 kommentar:

Möjlig tjuv på Tegner sa...

Kommentar till dagens citat,
jo, det kan löna sig att ha brått om det gäller att hinna med bussen om jag är sen. Att då masa sig lönar sig inte!
Men BROTT tror jag inte lönar sig. Varken bankrån eller lårbensfraktur....fast den kriminella banan (ej guleböj) har jag inte testat. Det kanske tål att fundera över. En kortare tur till Hinseberg kanske skulle berika mig på så sätt att jag blir mer tolerant....hm, va tror du?