25 oktober 2011

Ål maj löv...

Jodå, lönnen hade en massa gula löv också...och visst hann jag fota dom! Och den är faktiskt inte helt kal än. Nere i Stadsträdgården var det en färgexplosion bland träden! Och ingen kamera hade jag med...jag trodde jag lagt ner den, men glömde den tydligen hemma...nåja, de sitter nog kvar några dagar till om inte det blir allt för kallt.

Det var intressant med svaren om doggy bags (vad ska man kalla det på svenska? Tamähemlåda? Blevöverburk? Nä....finns det inget bra ord?) 

Jag har förstått att i USA blir man erbjuden att ta med resterna hem, och det har jag aldrig varit med om här, men aldrig heller att det varit något problem! Och varför ska man tycka det är pinsamt? Resursslöseri är pinsamt om något...Fast vid en buffé ska man nog inte be om att få ta med lite mat hem ;) 

Vi handlar ju ofta när det är nedsatt pris p.g.a korta datum. In med varan i frysen och så har man en billig middag! Och i min gamla kokbok från 1948 ägnar de ett helt kapitel åt vad man kan göra med rester...Och av dem kan man göra en hel del! 

Nu ska jag baka ut mina surdegslimpor som stått och jäst i några timmar!  

7 kommentarer:

Maria Thorbjörnsson sa...

Fnissfniss..inte lätt att översätta alltid..doggybag får jag fundera på..skäms inte ett dugg att be om att få en..bilden till tävlingen e ju super..ha det..Maria

Tristan sa...

Det blir fort mye løv om høsten. Fint bilde.

Ninni sa...

Hundpåse är väl ingen vidare översättning..låter som en bajspåse..hahaha.

Så gör vi med..finns ofta billigt kött att köpa, inget fel på det alls och kött är dyrt.

Ha det..kram kram

i stora drag sa...

Helt underbar bild! Och träd! :)

Kanske bättre om restaurangerna hade serverat lite mer normala portioner och inte så överdrivet stora som de gör idag. Det hade nog många mått bättre av! :) Givetvis skulle det då vara billigare att äta ute också!
/Pia

Lambergsfrua sa...

Lite svårt det där med en bra svensk översättning av doggy bag. Absolut inte hundpåse i alla fall! =D Restpåse, kanske.
Jo då i USA är det helt självklart att man får med sig resterna hem i en påse eller kartong beroende på vad det är för mat.
Mat med utgående datum är inte farligt, det köper vi gärna. Datumen sätts med så god marginal att det inte är någon risk. Det står ju "bäst före", inte "surt eller ruttet efter" det angivna datumet ;)
Kram,

Mimmi sa...

Du kan få lite problem med att komma ner och fota i stadsträdgården ;) Det skall bli regn och åter regn och sen mulet och sen dimma ;)Men kanske man kan hitta en timme där det är nästan fint väder :)tusen tack för idag :)kramizz

Pytteälgen sa...

Åh vad fint trädet är. Så stort. Älskar såna här årstidsbilder :-D