09 oktober 2011

Casio Exilim H30

En ny kompis:

Jag har länge gått och funderat på att skaffa en ny kompakt med längre zoom...och eftersom Mimmi köpt en nyss och var nöjd (med vad en kompakt kan åstadkomma, och priset) så slog jag till och skaffade en jag med! 

Tyvärr fanns bara svarta kvar, men det spelar ju mindre roll egentligen, huvudsaken är att den funkar bra! Och gör den det då? Jag har inte hunnit testa så mycket än, det var inget bra ljus ute på eftermiddagen:
 Regndroppar på rutan! Och de ser ju rätt bra ut...inifrån...
 Prostens lilla kråka uppe i björken! Inzooooomat med 12,5 zoomen! Rätt bra för att vara dåligt ljus. Som Mimmi säger: Det ÄR ingen systemkamera ;)
 Det var lite sol innan regnet och mina kaskadpelargoner blommar än för fullt! 
Inne har jag ju också blommor att testa på. Hm...rätt bra. Jag har beskurit denna bild också. Annars har jag inte gjort nåt med bilderna. 

Nu ligger den och laddar sig, för den ska testas mer! Jag hittade ju en massa olika egenskaper i den, som "Best Shot" där det fanns många olika motiv. Man använder ju inte alla dom oftast, men några kan vara kul att ha. 

Självporträtt fanns det också och jag var ju tvungen att prova (nej, inte nån bild här) och då kom det upp en ruta med att "sminktillägg pågår", haha! Ja, det kanske kan behövas. Men jag drog ner det reglaget rejält ;) Jag upptäckte att det är nån slags "clear skin"-funktion, och bilderna blir ju lätt lite smetiga. Men ibland kan det vara bra att ha kanske :D 

Än så länge är jag nöjd! :) 

5 kommentarer:

Mimmi sa...

Det reglaget måste jag hitta .. för mina fåglar blir lite smetat när jag zoomar in på dom ;)
Ja kameran verkar bra ..än så länge och ännu bättre blev den efter du talade om de olika motiven som fanns i den ;)
Ja nog fick du fina bilder .. helt klart :)
Hoppas på lite bättre väder imorgon så man kan vara ute och testa lite mer :)
kramizz :)

AnnaKK sa...

Alltid kul med nya prylar! :-D Och nya kompaktkameror verkar vara fullmatade med allt möjligt skoj som filter och effekter mm.

Världens bästa leksaker, typ! Jag vill också byta upp mej på den fronten - minns jag inte alldeles galet så är min kompakt 3½ år gammal nu.

soffie sa...

roligt med en ny men jag tyckte din lilla blå tog fina bilder:) kram saknade dej idag i skogen

susanne sa...

Smidigt med en liten kompakt, kan sakna det ibland...

söderhöst sa...

En ny kamera! Woops!
Inhandlad var och till vilket pris?

Ha en go måndag!