18 februari 2011

Boktips!

Denna bok har jag precis läst ut. På en skala mellan 1 och 10 så får den en åtta! Den är spännande, fast lite mycket faktabeskrivningar av dinosaurier ibland ,men de kan man ju hoppa över om man vill. ;) Jag brukar bläddra fort då! 

Den unga biologen Anna Bella har precis levererat sin avhandling om länken mellan dinosaurier och våra tiders fåglar när hennes handledare hittas död. Varken hon eller polisen Søren Marhauge kan hitta en förklaring, och när Anna Bellas studiekamrat plötsligt försvinner så blir historien än mer makaber och oförklarlig. Dinosauriens fjädrar är en psykologisk thriller om förgiftade forskarfejder, och en gripande berättelse om den hjärtslitande kärleken till ett barn.
 (Lånat av Bokus)

Ni kanske har läst i tidningarna om den fruktade(?) dvärgbandmasken som kommit till Sverige? Om ni tycker den är otäck så är det ingenting med vad som händer i denna boken. DYNT var ett nytt ord som jag nu lagt till min ordbok i hjärnan ;)

(dynt, cysticercus, det blåsformiga andra larvstadiet hos vissa bandmaskar. Dynt påträffas i muskulatur eller andra vävnader hos maskens mellanvärd, t.ex. gris eller nötkreatur)  
Uäck!!

3 kommentarer:

soffie sa...

tack för boktipset,du jag har den Lyckan kärleken och meningen med livet den är läsvärd!
kram

mimmi sa...

Hm ..det lät inte alls så trevligt .. så det är nog tur för mig att jag har slutat att läsa böcker .. eller ja .. nästan slutat .. jag läser fortfarande lite av dom som Margit Sandemo har skrivit :)

Fri från dvärgbandsmask i söder? sa...

Nu har det hänt, DVÄRGBANDMASKEN är här! Fy faan, men det var väntat förr eller senare.
Vad är orsaken till denna äckliga parasit som nu nått vårt kära Svedala?
JO,
Idioter som tar in hundar ifrån öst, smuggelhundar som är infekterade av alla de möjliga parasiter. Inte nog med det, alla Sverigeboende som tar med sig lilla vovvsen ut på Europaturne för att sedan återvända efter semestern och låter lilla vovvingen bajsa det första den gör
vid ankomsten till de kära saknade fosterlandet!

Jag står knappt ut med dessa knäppskallar som inte har använt
ett uns av det som kallas HJÄRNA.
Nu sitter de säkert där i sin soffa med lilla vovven i knät och beklagar sig över att de själva inte kan plocka bär eller svamp och att det kära lilla husdjuret inte får stoppa nosen i något bajs som kan komma i dess promenadväg.
Varken i bebyggda trakter eller i vår kära natur!

Dessa skyldiga bör få högre SKATT tycker jag!

Vad tycker du om saken?