22 februari 2011

Domherrefru!


 Jag fick ett mejl från min bror:

"På eftermiddagen upptäckte jag en domherre utanför altandörren som också var krasslig. Han hade ingen flyglust i kylan (-10), men han knaprade i sig solrosfrön direkt från min hand.
Igår kväll satt han bakom sopborsten och såg mer död än levande ut.
Jag tänkte att det skulle vara trevligare för honom att gå hädan i en varm omgivning än att frysa ihjäl, så jag tog in honom.
Nu har han tillbringat natten och morgonen i en låda strax innanför altandörren.Han hoppar omkring, bajsar och knaprar i sig ett och annat frö, dessemellan sitter han bara uppburrad och filosoferar."

Han ska snart släppa ut den igen, den har kvicknat till lite! 

Det ligger nog i släkten det där att vilja ta hand om små djur som inte verkar må så bra... Min mamma bäddade för mössen i sitt förråd inför vintern...som tack knaprade de i sig hennes parasoll! 

Det går några intressanta program på SVT2 kl. 18 denna vecka om djur i vår närhet, på gott och ont. Det jag såg igår handlade om både små och stora djur. Och det är ju inte djuren som breder ut sig och tar mer och mer plats på vår jord precis...Vi måste kunna samsas med arterna och inte bara jaga bort dom. Även getingar. (Men fästingar vette sjutton om jag kan förlika mig med...)

7 kommentarer:

Lambergsfrua sa...

Åh, jag hoppas du har rätt! Jag ska leta i mina sommarmappar också - kanske det hjälper om vi är flera som lägger ut sommarbilder ;)
Kram!

AnnaKK sa...

Får hoppas fru domherre piggar på sej - men det är väl så att vintern skördar sina offer... Det där uppburrade tyder ju på att den inte mår så bra, och fåglar som visar att de är sjuka är oftast rejält sjuka. Men man ska aldrig sluta hoppas!! :-)

Och hur går det med din stekel???

Pialotta sa...

Getingar nej, fy bubblan, men de behövs ju oxså:) Jag tittar ibland på de programmen.. är så illa tvungen, då det är mannens favoritprogram.. djur o natur, men jag nicka och gillar oxså;)
Hoppas det gick bra för domherren:) Kram

Maria Thorbjörnsson sa...

Jo nog gör man vad man kan..fint jobbat av din bror..ha det..Maria

mimmi sa...

Men så gulligt .. hoppas nu bara att han inte släpper ut henne för tidigt :)
Hör och häpna ... jag har INTE varit ut på någon promenad idag .. utan jag har försökt att få bort lite av vintern på baksidan i stället ;)
kram :)

söderkyla sa...

Vilken tur pippin har, en räddare i nöden!

Ja meeeeeeeeeer vårfoton det skrämmer nog bort vintern!

soffie sa...

men oj va synd om domherren hoppas den överlever nu och vilken tur din bror hittade den,
kram