02 februari 2011

Det är en solig morgon...

 Min lilla pensé mår bra på balkongen! Nu har det ju inte varit minusgrader ens på natten tror jag, så den har nog inte frusit alltför mycket. De ska ju tåla en del frost också. Det visar sig nog, för än är nog inte den sista minusgraden skådad. Men just nu går solen upp och det är hela 1,4 plus ute! Halleluja! Bilden ovan är ju grejsad till i Photoscape, jag är väääldigt förtjust i just det verktyget. Men jag lovar, jag ska inte använda det till varje bild ;) 
 Här är originalpensén för övrigt! Jag är så förtjust i de där strecken som drar sig ut från mitten. Vem har hittat på dom? 

Pensé (Viola x wittrockiana) har fått sitt namn efter den svenske botanisten Veit Brecher Wittrock som verkade vid Stockholms universitet i slutet av 1800-talet. Penséerna är hybrider av olika violarter och finns i en mängd olika färger. Själv skulle jag vilja ha svarta, det hade min mamma i sin trädgård...

Jag är så himla sugen på att göra i ordning på balkongen! (därav den lilla pensén)  Men det får nog vänta lite, det kommer säkert mer snö och det går inte att sitta därute än. Jo, det är klart att det går, men det är kallt! Jag får väl börja med att släpa hem lite jord då och då från Plantagen, en 50-literssäck tar jag inte på cykeln. Eller kanske...?  
Jag har inte sett till sparvhöken sen i måndags. Den KAN ju ha varit här utanför, jag sitter ju inte här och glor hela tiden ;)

9 kommentarer:

Anonym sa...

Ja dom är fina=) Ja du får nog vänta lite till med blommor..typ några månader!

Trevligt med ny skrivare..har den pratat nåt med dig ännu??

Ha en fin dag..kramen Ninni

Helene sa...

Här skiner solen idag oxå !!
Va fina blommor är när man verkligen studerar dom !!
Ha en fin dag.
Kram Helene.

soffie sa...

härlig dag har det varit :)
Du får väl hänga på å dansa afro på tisdag då man får prova på gratis första gången!
men man måste boka för det är visst poppis så hör av dej om du vill med:)
fin din pense' är:)

♥ Carina ♥ sa...

Åh, så vårigt och fint med penseer. Jag har aldrig ens tänkt tanken att ha penseer i januari :)
Men why not? Det var en bra idé! Fast kanske lite svårare här i norr...
Kram

mimmi sa...

De är fina :)
Jaså har du inte suttit vid fönstret hela tiden och kollat efter höken ..det trodde jag ;)
Men det är klart .. så länge den kaxiga sitter där så behöver du nog inte kolla så mycket :)

Anonym sa...

Ja det har verkligen varit härligt idag..temperaturen i uterumet nådde nästan 30 grader i solen=)
Kram Ninni

Pialotta sa...

Du är tossig.. har du pensé på balkongen nu ? Måste va riktigt originellt :) Att måla i PS är kul ibland där det passar.

Jag trodde jag skulle få se ett smakprov på virket:) Men det kommer kanske?

AnnaKK sa...

Hejsan!

Idag känner jag livet i mej igen! :-D

Oj, finns det redan penséer att köpa?? Det har jag inte sett - fast jag hade nog inte vågat mej på att köpa nån riktigt ännu ändå. Men de är verkligen fina, och tåliga. :-) Åh, nu blev jag hur sugen som helst på en sån!! Den är en härlig manifestation mot vintern. Kan undra om snödropparna är på gång, förresten. Snötäcket har minskat en hel del de sista dagarna, så kanske... :-)

i stora drag sa...

Hej! När jag såg att du hade penséer på balkongen nu, måste jag berätta att jag hittade en liten självsådd en som blommade i min trädgård förra veckan! Sen blev det -15 grader en natt, men den klarade det också!
Titta gärna in så får du se med egna ögon! :)
/Pia