15 februari 2011

Mitt husdjur!

 Igår fick jag ett husdjur! Denna lilla krabat satt på insidan av balkongdörren och sov. Jag vet inte var den hade tillbringat sin vintersömn innan, så det var inte bara att sätta tillbaka den i idet. Men vad göra med den nu? Jag kände mig ansvarig för det lilla livet (det är en stekel) och bestämde mig för att försöka övervintra den tills det blir någorlunda drägligt ute för den. Fast den började vakna till lite! Hjälp! Jag kan ju inte ha en insekt som flyger omkring härinne...hmm..
 Jag tog fram en gammal burk och släppte ner den i. Burken är inte lufttät, eftersom gummitätningen är förtorkad. Så nu bor den däri! Jag har ställt burken vid fönstret, där är det hyfsat svalt. Hoppas den inte är hungrig bara...och att den fortsätter sova. Men den viftar lite på antennerna ibland. Men det är nog bara ett sätt att säga godnatt ;) 
 En del kanske bara skulle slå ihjäl en sån här helt sonika. Men jag har svårt för sånt. Myggor lever farligt...men de anfaller mig! Men en sån här liten..
 En blek sol tittar fram mellan björkstammarna. Inte värmer den mycket heller...men jag ska till biblioteket och hämta en bok, Dinosauriens fjädrar. Och så ska jag lämna tillbaka vampyrboken jag försökte läsa igår, den var rena kärleksdravlet! Det var författarinnan till serien True Blood, och den gillade jag ju när den gick på TV, men att läsa om dansande vampyrer som blev kära i sin människodanspartner, där gick gränsen :P Uäck! 

4 kommentarer:

AnnaKK sa...

Ja, med tanke på hur det gick med larverna du hade som balkong-djur i höstas, så tror jag du är helt rätt på att använda ett skyddande "terrarie" den här gången. :-D Stoppa ner en bit frukt av nåt slag, så kan den ju ta sej en tugga om den blir sugen - och även få i sej vätska (se till att det är en saftig frukt!). har du tur är det en betäckt drottning, så du snart har hundratals av dem! ;-)

Peters bildmagi sa...

Vilken härlig bild på trädet :-)

mimmi sa...

hm .. en stekel kan du ta en ..men en stackars Viol ..den får stå ute ;)
Jag tror nog att du får försöka att reda på vad en sån äter .. om det inte skall gå samma väg som med dina larvar ;)
Det var en kanon fin bild på himlen :)

Anonym sa...

Så godhjärtat av dig att ta hand om stekeln. En verklig djurvän. Kanske du ska ge den vatten? I en fingerborg eller något.