12 oktober 2010

Bananlådor!

Jag undrar om de som packar bananer i såna här lådor långt borta i Colombia och Ecuador vet om hur mycket lådorna återanvänds? För vid en flytt är ju dom här mycket bättre än ordinarie flyttkartonger! De är lätta att stapla på varandra och så går de inte att "överpacka". För en flyttkartong som fyllts med tunga böcker flyttar man inte på i första taget...
Bananer, ja. Det ligger faktiskt nya skal vid "bananövergången". Kanske ser det ut så här hemma hos bananätaren/bigfoot? En massa tomma banankartonger? Jag kanske ska lägga en lapp där på spåret att jag gärna vill ha tomlådor, hihi. De här har jag fått av en granne som nyss flyttat in. Bra va! Än har jag inte fyllt så många, men jag ska. Skivorna som syns i bakgrunden ska dock inte packas ner i såna här utan bäras i backar! Det blir inte ett skivsläpp, utan ett skivsläp! Haha! (Inte mina problem, dock!)
"Yes, we have some bananas.."
Och så hittade jag ännu mer sladdar i en låda. Sladdar som jag inte vet vad det ska användas till, men inte vågar slänga! Tänk om jag en dag tänker att "nu ska jag koppla ihop *** med ***" och så har jag ingen sladd till det. Men det kommer antagligen inte att ske eftersom jag inte ens nu vet vad de ska vara till ;) Det följer ju med mer sladdar än man behöver när man köper en elektronisk grej! Men sonen kommer till helgen och sköter om min dator lite, han vet nog mer än jag om sånt här och kan hjälpa mig att slänga! (Jag slänger ju inte sånt här i SOPORNA, utan lägger det i elektronikskrot! Om nån undrar...:D)
Att rök från fabriken i Skoghall kan vara så vacker i kvällssolen! För en gångs skull så luktade det inget, det brukar "lukta Skoghall". Sulfit eller sulfat. Sulfit luktar skit och sulfat luktar mat, fick jag lära mig när jag flyttade dit för många år sen. (OBS! Det är tydligen tvärtom...) Och då tänkte jag att "hur ska jag stå ut i denna stank", men det luktade ju inte jämt, och nu för tiden är det bättre! Det kan bero på att jag inte bor kvar där längre. (Tolka det hur ni vill ;) men visst känns det här i stan också om vinden blåser från syd.

Dagens citat:
Gör som du vill så gör du ändå som jag ber dig.
(som min mamma brukade säga...)

9 kommentarer:

mammakero sa...

Sulfskit - sulfmat! HAHAHAH!!! Du är en överdängare på ordvitsar! Med detta inlägg kan man nog lätt "go bananas"!! Vilken skivsamling, den flyttar man inte på i första taget! Hur många skivor är det?

mimmi sa...

Ha ha . ja .. det är inte lätt när man skall flytta .. det är då man ser att man har en massa saker ..innan dess.. så går man runt och säger ..jag har ju nästan inget ..men nu kommer det fram i en flytt .. ATT DET HAR MAN VISST ;)

Fröken M sa...

Nu kan jag äntligen kommentera här !! Jag vet inte varför det är så segt, men det är ofta det inte går att få upp kommentarsrutan ?!

Jag hade gärna bott på 3 e vån om vi hade ett rum till och det fanns hiss ! Hur går det med er flytt ?
Kram

HUSnrNIO sa...

Bananlådor är toppen! Ha en bra dag!

Anonym sa...

Sulfat luktar skit..inte sulfiten=)

Nu är jag hemma från sjukhuset..tack för meddelandet på FB.

Ha det så kul i packandet..ja lägg en lapp på spåret..haha.

Kram Ninni

AnnaKK sa...

Vid vissa vindförhållande luktar det "Nymölla" här... Annars är det nog mest skit från grannens gödselspridare som kan märkas av - men det hör ju bara till den friska lantliga luften, så! :-D

Jenny fru & 4 barnsmorsa sa...

Tjenare!
Mimmis yngsta dotter här.
Jag har idag fått av mina snälla päron en kamera i för tidig födelsedags present.
Så nu har du och jag en likadan kamera sade de :)
Så då måste jag ju kika in hos dig för att kolla in dina bilder lite mer nogrannt ;)

Hoppas du haft en bra dag :)

Jenny fru & 4 barnsmorsa sa...

tackar :)

hehe ja det tycker jag verkligen :)
så fotar vi samma så får vi se hur skillnaderna blir :D

soffie sa...

bra citat,
tänk om en banankartong kunde tala:)