04 oktober 2010

Orkideblommeri

För några år sen köpte jag en liten billig orkidé på Ikea. (Numera har de ju annat än möbler där..) Den blommade så fint ett tag men så gick den ner i nån slags dvala. Och tappade bladen. Jag slutade vattna den för jag ville slänga den, men den fick stå kvar i ett hörn. En dag så var det ett nytt litet blad på den! I våras fick den komma ut på grönbete på balkongen och då blev den så glad att den satte nya knoppar! Och nu har en del av dom slagit ut:

Visst ser det mysigt ut. Jag skulle kunna sitta därinne och läsa.. :) Tummelisa, liksom ;)

Nu ska jag läsa! Min nylånade Peter Robinson-bok, Bad Boy! Minotaurförlaget har så himla bra böcker tycker jag!

6 kommentarer:

soffie sa...

orkideer är så vackra men jag har aldrig ägt nån,va fin den är,å kul att den tog fart igen,Peter Robinssons böcker har kjag läst han skriver mycket bra,

jennifer sa...

min farmor har bokstavligt talat tuuuusen orkideer! de är så fina och det känns som om de gör så mycket mer i ett rum än vad en vanlig tråk-blomma, som jag vill uttrycka mig, gör! de är mycket finare :D

mimmi sa...

Är det så man skall göra med dom ?
och jag som har hört att man skall vara så himla försiktig med dom för att få dom att överleva :) ja där ser man :) Hur som helst ..den var strålande vacker :)
Nu ser jag fram emot att du får det nya objektiv så du kan komma hit och visa upp det ;)

Orkideelös sa...

IKEA.....fick du montera ihop blomman själv?

Nu är Hundraåringen Allan utläst, lite trist för den var riktigt underhållande med alla (n) galenskaper!

AnnaKK sa...

För några veckor sen sålde de stora fina orkidéer på IKEA för 49:-/st. Det var verkligen rev i kärringarna efter dem - men dottern lyckades på nåt vis slå sej fram hon också, och roffa åt sej tre stycken. Som faktiskt fortfarande är jättefina. :-) Och efter att ha läst detta så kan man ju faktiskt ha förhoppningar om att hon ska kunna ha glädje av dem riktigt länge!

Ska vidarebefordra skötselråden! :-)

Anonym sa...

Nämen ser man på, tycker annars att Ikeas orkidéer är ganska usla.

GRATTIS!! Och vilka fantstiska bilder du fått till på den underbara blomman.

Ha en skön dag vännen, kramen Ninni